Preskočite na glavni sadržaj

Panel diskusija o fenomenu fotoknjiga

U sklopu izložbe Paulien Oltheten U međuvremenu vježbam u galeriji SPOT, Ured za fotografiju organizira panel diskusiju na temu fotoknjiga koja će se održati u ponedjeljak, 19. lipnja u 19 sati. Sudjeluju: Jaka Babnik, Boris Cvjetanović, Marko Ercegović, Davor Konjikušić i Ana Opalić, uz moderatorice Lanu Lovrenčić i Jelenu Pašić. 
vrijeme: 19.06.2017.
mjesto: Zagreb, Galerija Spot, Čanićeva 6

Paulien Oltheten je nizozemska fotografkinja čija se spomenuta izložba do 23. lipnja može pogledati u Galeriji Spot (više o izložbi doznajte ovdje), a uz ostalo objavila je i nekoliko fotoknjiga. Upravo su nam one (ali i njihova veza s njezinom izlagačkom praksom) povod za panel. Ovom prilikom predstavit ćemo Theory of the Street (NAi Publishers, 2007.), Photos from Japan and my archive (NAi Publishers, 2011.), Turning Full Circle (samizdat, 2016.) i A Sort of Lecture (P. Oltheten i Lecturis publishing, 2011.).

Postavljajući pitanja što su fotoknjige, što mogu biti i kako nastaju, želja je kroz razgovor s fotografima promisliti sam medij i obuhvatiti proces od ideje i njezina razvoja do materijalizacije.

U razgovoru će se sudionici osvrnuti na uvjete produkcije i mogućnost (i isplativost) pojedinih projekata.

Sudionici panela su Jaka Babnik, Boris Cvjetanović, Marko Ercegović, Davor Konjikušić i Ana Opalić koji će predstaviti osobna iskustva s priređivanjem i izdavanjem fotoknjiga, ulogu koju pojedina od njih ima u njihovom radu, suradnju s dizajnerima i izdavačima i sl.
 
http://croatian-photography.com/