Preskočite na glavni sadržaj

52. Vinkovačke jeseni pod geslom 'Iz Slavonije'

Ovogodišnje, 52. Vinkovačke jeseni održat će se od 8. do 17. rujna pod geslom "Iz Slavonije", najavljeno je na prvoj sjednici Organizacijskog odbora te manifestacije tradicijske kulture uz napomenu kako je geslo proizašlo iz pjesme "Ex Slavonija" vinkovačkog pjesnika Vladimira Kovačića. 
vrijeme: 08.09.2017.
mjesto: Vinkovci
url: http://www.vk-jeseni.com/

Vinkovačke jeseni i ove će godine početi Županijskom smotrom folklora na kojoj će nastupiti više od 50 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije, a nastavit se kroz Dječje Vinkovačke jeseni na kojima će i ove godine nastupati najmlađi folkoraši iz cijele Hrvatske.

"Svečanost otvorenja održat će se 15. rujna, a svakako treba spomenuti i bogat program Državne smotre izvornog hrvatskog folklora. Kruna je ponovno Svečani mimohod svih sudionika, koji će ulicama grada proći u nedjelju, 17. rujna", najavio je tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Đurković.

Po riječima direktorice gradske tvrtke Promo Cibalae Mirjam Jukić, najveća novina 52. Vinkovačkih jeseni bit će Vinski grad, koji će se smjestiti uz središnji vinkovački Trg bana Josipa Šokčevića.

"Riječ je o projektu tvrtke Vinart, koja okuplja vinare iz Europe, ali i svijeta i koja već ima velikog iskustva s organizacijom sličnih događanja na međunarodnoj razini. I ove godine središnje mjesto će biti Slavonski sokak s više od 50 štandova i kućica, restoranima i velikim šatorom. Ukratko, na kraju možemo reći kako će u popratnom dijelu programa Vinkovačkih jeseni biti više od 60 događanja", navela je Jukić.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako će gradske vlasti učiniti dodatne napore na daljnjem brendiranju Vinkovačkih jeseni kao najznačajnijeg hrvatskog brenda kada je riječ o tradicijskoj kulturi te učiniti sve da Vinkovci tijekom trajanja te manifestacije žive svih 24 sata. (Hina)