Preskočite na glavni sadržaj

Premijera dokumentarnog filma Marina Lukanovića 'Pijana ulica'

Riječka Jedrarska ulica, lokalno poznatija kao Pijana, dobila je svoj dokumentarni film koji će svečanu premijeru imati za samo otvorenje nove sezone Ljetnog Art-kina, 14. lipnja, u 21,30 sati.
vrijeme: 14.06.2017. 21,30 h
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

'Pijana ulica' novi je film redatelja Marina Lukanovića, nastao u Filmaktivovoj produkciji. Ova mala, neugledna i gotovo nevidljiva uličica u strogom centru Rijeke koju brojni doživljavaju više prolazom nego ulicom, zapravo je poprište gradskih događanja svojstvenijih trgovima. Tu se miješaju odvjetnici i ribari, aktivni kulturnjaci i nogometaši u penziji, stari Fiumani i novopridošli Riječani, alkoholičari i mala djeca. Tu je živo, sve pršti od smijeha, glazbe, svađe, trgovanja, pjesme, od ranog jutra do kasne večeri – ulica je sukus onog prikrivenog mediteranskog duha Rijeke, žive energije, jakih emocija, velikih kontrasta sabijenih u uskom prostoru. Jednako to prepoznaju i njeni starosjedioci ali i nova urbana generacija koja ostavlja vlastiti trag u prostoru, postupno ga gentrificirajući.
 
Režiju potpisuje Marin Lukanović koji je, s Anom Jurčić, i snimio film. Montažerka je Marta Batinić, glazbu je skladao Marjan Nećak, dok obradu slike potpisuje Aleks Katunar, a obradu zvuka Daniel Žuvela.
 
Nakon svečane premijere u Ljetnom Art-kinu 14. lipnja, kojoj će nazočiti redatelj i filmska ekipa, publika će Pijanu ulicu moći pogledati i 16. lipnja u 21 sat te 17. i 18. lipnja u 19 sati. Ulaznice je moguće rezervirati na ulaznice@art-kino.org.

Film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra temeljem Sporazuma o suradnji i jačanju lokalnih autorskih kapaciteta.
 
Izvor: HAVC