Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb Reads Europe: Janis Jonevs

U klubu Booksa će u srijedu, 7. lipnja, s početkom u 20 sati, u programu Zagreb Reads Europe gostovati latvijski pisac mlađe generacije Janis Jonevs.
vrijeme: 07.06.2017. 20 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d
url: http://klub.booksa.hr/

Ulomak iz Jonevsovog romana Jeglava '94 uvršten je u katalog Booksinog književnog festivala Revija malih književnosti još prije dvije godine kada su na festivalu gostovali autori i autorice iz baltičkih zemalja. Ovih dana izdavačka kuća V.B.Z. objavila je ovaj roman, a Janis Jonevs gost je na festivalu Vrisak u Rijeci. Na putu prema doma svratit će i do kluba Booksa gdje će s Miljenkom Buljević porazgovarati ne samo o romanu Jeglava '94 za kojeg je dobio Nagradu za književnost Europske unije, već i o ostalim „pisanjima" kojima se bavi, a njih nije malo – od proze, knjiga za djecu, dramaturških komada, prijevoda, književnih recenzija pa do copywriting-a.
 
Zagreb Reads Europe dio je projekta Literary Europe Live kojeg vodi velška književna platforma Literature Across Frontiers, a u kojem je udruga Kulturtreger/klub Booksa partnerska organizacija. Nakon Aleksandra Zografa, DBC Pierrea i Chike Unigwe Zagreb Reads Europe dovest će nam i mađarskog književnika Arpada Kollara, dok će u dubrovačka publika imati prilike bolje upoznati Ece Temelkuran, Andreja Nikolaidisa i Vladimira Tasića. Program će završiti najesen gostovanjem još nekoliko zanimljivih i relevantnih stranih književnih imena. Financijsku podršku pružaju EU fond Kreativna Europa, Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

http://klub.booksa.hr/zagreb-reads-europe-janis-jonevs