Preskočite na glavni sadržaj

Suvremena kazališna i filmska scena u 'Mimari'

Tradicionalna bijenalna izložba ULUPUH-ove Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost – 'Suvremena kazališna i filmska scena 2015.-2017.', otvara se u ponedjeljak, 5. lipnja, u Muzeju Mimara.
vrijeme: 05.06.2017.
mjesto: Zagreb; Muzej Mimara, Trg F. Roosevelta 5
url: http://www.mimara.hr/

Na izložbi će se predstaviti najbolji radovi samozatajnih umjetnika, koji djeluju na području kazališne likovnosti: scenografije, kostimografije, dizajna rasvjete, umjetničko-majstorskih zanimanja poput maske, vlasuljarstva, nastali u protekle dvije godine.
 
"To je divna prilika da se izbliza promotre detalji, da se pogleda kakvi su šavovi na haljinama, kako je konstruirana pozornica s nekoliko nevidljivih potpornja, kako je s nekoliko kutija oblikovana soba, pa potom cijeli grad", zapisao je u predgovoru izložbe Želimir Ciglar.
 
Po njegovim riječima, poslije prvih, mučnih upoznavanja, redatelji prepoznaju svoju braću i sestre po oružju i nerijetko cijeli život traže suradnju s istim kostimografom i scenografom, a u.tom prepoznavanju sudjeluje i publika.  
 
"Teško se može razabrati tko je od te trojke istinski autor vizualnog doživljaja koji gledatelj nosi poslije predstave. Mislim da je ova izložba izvrsna upravo stoga što će nam svima pomoći da pronađemo odgovor na to pitanje", ustvrdio je. 
 
Svoje će radove predstaviti Ivana Bakal, Barbara Bourek, Igor Dobranić, Dalibor Fugošić, Dinka Jeričević, Stefano Katunar, Irena Kraljić, Doris Kristić, Tanja Lacko, Dalibor Laginja, Dženisa Pecotić, Katarina Radošević Galić, Marija Šarić Ban, Jadranka Tomić, Elvira Ulip.
 
Izložba će biti otvorena do 21. lipnja. (Hina)