Preskočite na glavni sadržaj

Mediteranska mreža modernizma: Alžir

U sklopu razvoja Mediteranske mreže modernizma koju je inicirao projekt Motel Trogir, u proljeće 2017. godine ostvareno je studijsko putovanje u Alžir s fokusom na arhitektonsku modernističku baštinu i razvoj suradnje s prijateljskim organizacijama i institucijama u toj najvećoj afričkoj zemlji, o čemu će biti govora na tribini u klubu Booksa 1. lipnja, u 20 sati.
vrijeme: 01.06.2017. 20 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d
url: http://booksa.hr/

Uz Natašu Bodrožić i Sašu Šimpragu iz projekta Motel Trogir koji će ukratko predstaviti segmente arhitektonske modernističke baštine Alžira s naglaskom na djela autora poput Oscara Niemeyera i Fernanda Puillona, gosti večeri bit će i povjesničar Tvrtko Jakovina koji će dati pregled povijesnih odnosa Alžira i socijalističke Jugoslavije, odnosno danas Hrvatske, te arhitekt Andrija Mutnjaković koji će govoriti o (neizvedenim) projektima zgrada parlamenta i nacionalne knjižnice za Alžir, nastalih na poziv alžirske Vlade.
 
Projekt Motel Trogir posvećen je promišljanju, afirmaciji, zaštiti i reaktualizaciji arhitektonske baštine modernizma druge polovice 20. stoljeća. Uz Vitićev trogirski motel po kojem je projekt i nazvan, u fokusu aktivnosti je modernizam u Dalmaciji i šire te međunarodno povezivanje sa sličnim incijativama, osobito u mediteranskim zemljama.   
 
Motel Trogir je projekt udruge za suvremene umjetničke prakse - Slobodne veze.