Preskočite na glavni sadržaj

Jane's Walk ponovno u Zagrebu

Centar za kulturu Trešnjevka poziva sve zainteresirane da i ovoga vikenda sudjeluju u dvije šetnje – po Maksimiru i Zapruđu. Sve šetnje organizirane su u sklopu  globalnog pokreta pod nazivom Jane's Walk koji se diljem svijeta provodi u svibnju. Koordinator zagrebačkih šetnji koje se organiziraju treću godinu uzastopce je Mapiranje Trešnjevke.
vrijeme: 20.05.2017.
mjesto: Zagreb
url: http://mapiranjetresnjevke.com/aktivnosti-g/janes-walk/

Prva šetnje održat će se u subotu 20. svibnja u 17 sati. Voditelj šetnje Fakultetskim dobrom – nekadašnjim starim maksimirskim majurom, je Antonio Jurčev. Sastanak šetača bit će na križanju Maksimirske ceste i Ulice Fakultetsko dobro (istočni ulaz u Zoološki vrt).
 
U nedjelju 21. svibnja šetnju Zapruđem i Utrinama  - mjestima gdje zgrade stare brže od ljudi – vodit će Petra Bilić Križan. Sastanak je kod zgrade ZET-a u Zapruđu (okretište 14-tice) u 10,30 sati.
 
U sklopu ovogodišnjeg projekta Jane's Walk sudjelovalo je 212 gradova u 36 država svijeta na šet kontinenata, a u Zagrebu će se održati  ukupno osam šetnji. Sve njih  vodit će  entuzijasti i volonteri koji vole istraživati dijelove grada i svoje znanje nesebično dijeliti s drugima. Do sada su održane tri šetnje, a do kraja mjeseca čekaju nas još pet.
 
Raspored zagrebačkih šetnji:

 
• 20. 05. 2017. (subota) Antonio Jurčev: „Šetnja Fakultetskim dobrom – nekadašnjim starim maksimirskim majurom“
Sastanak na križanju Maksimirske ceste i Ulice Fakultetsko dobro (istočni ulaz u Zoološki vrt) u 17 sati

• 21. 05. 2017. (nedjelja) Petra Bilić Križan: “Zapruđe i Utrine – upoznajte mjesta gdje zgrade stare brže od ljudi”.
Sastanak je kod zgrade ZET-a u Zapruđu (okretište 14-tice) u 10,30 sati

• 26.05. 2017. (petak) : Saša Šimpraga: „Svi putevi vode u Rim“.  Sastanak ispred Sportskog centra Kozjak / Gradskog kazališta Žar ptica, Bijenička 97 u 18 sati
 
• 27. 05. 2017. (subota) Milan Dalmacija: „Radnička – od centra industrije do centra kapitala“
Sastanak kod stražnje strane nadvožnjaka na Strojarskoj, kod parkirališta buseva, u 16 sati
 
• 28. 05. 2017. (nedjelja)  GP: “Medvedski breg pod Medvedskom gorom“.
Sastanak je na okretištu autobusa Dubrava, linija ZET-a 209 za Čučerje, prije polaska autobusa koji kreće u 16,55 h (peron uz famozne Bandićeve zahode). Sâma šetnja počinje na glavnom trgu uz crkvu u Čučerju u 17,15 sati
 
Napomena: Sve šetnje se odvijaju bez obzira na vremenske uvjete!