Preskočite na glavni sadržaj

Uručene nagrade Milka Trnina

Nagrada Milka Trnina 2016., koje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika dodjeljuje svake godine za posebno uspješan i zapažen nastup u Hrvatskoj, uručene su ravnopravnim dobitnicima - pijanistu Vladimiru Babinu i pjevaču Opere zagrebačkoga HNK Ljubomiru Puškariću, a Diploma Milka Trnina uručena je opernom ansamblu Hrvatskoga narodnog kazališta iz Splita.
vrijeme: 15.05.2017.
url: http://www.hdgu.hr/

Predsjednica stručnoga povjerenstva Višnja Mažuran istaknula je kako je pijanist Vladimr Bubin nagradu Milka Trnina dobio za nastup u Hrvatskom glazbenom zavodu 28. travnja 2016.
 
Mažuran je obrazlažući nagrade naglasila i kako je pjevač baritona Ljubimir Puškarić nagrađen za ulogu grofa iz Mozartove opere Figarov pir, koja je izvedena 16. veljače 2016. u zagrebačkom HNK.
 
Opera splitskoga HNK premijerno je izvela Puccinijevu operu "Turandot" u srpnju prošle godine u sklopu 62. Splitskog ljeta u Galeriji Meštrović pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i u režiji Ozrena Prohića, a za tu je izvedbu ansambl dobio Diplomu Milka Trnina, napomenula je Mažuran.
 
Nagrade su primili Vladim Babin, a u ime splitskoga ansambla maestro Ivo Lipanović i redatelj Ozren Prohić, dok je nagradu za Puškarića primio kolega maestro Josip Šego.
 
U stručnome povjerenstvu bili su Višnja Mažuran (predsjednica) te Goran Bakrač, Filip Rak, Branko Mihanović i Klasja Modruštan. (Hina)