Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačka premijera nove predstave Kazališne družine Pinklec

Kazališna družina Pinklec 23. ožujka proslavila je u Čakovcu 30 godina ustrajnog rada premijerom predstave 'Preko sedam mora, preko sedam gora' autorice Jelene Kovačić i Anice Tomić, a u režiji Anice Tomić. Zagrebačka premijera iste predstave održat će se 22. svibnja, u 18 sati, u Zagrebačkom kazalištu lutaka.
vrijeme: 22.05.2017. 18 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište lutaka, Trg kralja Tomislava 19
url: http://www.kdpinklec.com

Režija: Anica Tomić
Dramaturgija: Jelena Kovačić
Glazba: Nenad Kovačić i Aurwa AlYoussef
Violina: Lucija Stanojević
Scenografija i kostimografija: Iva Matija Bitanga
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Dizajn promotivnih materijala: Mario Jakšić
 
Igraju: Karolina Horvat, Tena A. Torjanac, Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Davor Dokleja, Igor Baksa
 
O predstavi: Posljednje dvije godine svjedoci smo jedne o najvećih civilizacijskih kriza suvremenog doba. Izbjeglička kriza zatekla nas je nespremne i stavila na kušnju našu spremnost da pomognemo i pokrenemo sve naše ljudske potencijale kako bi istinski prepoznali i prihvatili drugog. Među brojnim izbjeglicama nalazi se i veliki broj maloljetne djece koja bježe od rata i progona. Velik broj njih putuju bez pratnje i nalaze se na najneizvjesnijem putu svog života. Njihovo djetinjstvo zauvijek je prekinuto.

Predstava na scenu dovodi upravo njihove priče. Temeljena na dokumentarnim materijalima, predstava priča priču o putovanju u bolji život, prema nesigurnom i neizvjesnom cilju. Putovanje je to na kojem oni koji se na njega odluče ostaju bez svega osim svog vlastitog života. Ova  predstava pokušava im vratiti pravo na to da ispričaju svoje priče. Priča ih  upravo kroz pogled djeteta, koji bez obzira na sve još uvijek pokušava zadržati pravo na igru, na igračke i bajke, na djetinjstvo. No istovremeno nas podsjeća koliko je malo potrebno kako bismo prepoznali drugog.     
 
Trajanje: 50 minuta
Dob: 6 + (niži i viši razredi osnovne škole)