Preskočite na glavni sadržaj

HNK Zagreb poklanja atraktivan program u povodu Europskog dana opere

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu pridružuje se u subotu, 13. svibnja, tradicionalnom obilježavanju Europskog dana opere prigodnim programom kojim svim građanima Zagreba i njihovim gostima poklanja neke od najljepših arija, dueta i orkestralnih skladbi iz najpoznatijih svjetskih opera u izvedbi članova zagrebačke Opere. Ulaz je slobodan, uz prethodnu predbilježbu!
vrijeme: 13.05.2017.
mjesto: Zagreb; HNK Zagreb, Trg maršala Tita 15
url: http://www.hnk.hr/

Kako se ističe u najavi, svi zainteresirani građani i posjetitelji Zagreba u subotu će moći sudjelovati u specijalno vođenim turama te čuti neke od najatraktivnijih dijelova iz tekućega repertoara zagrebačke Opere, istodobno upoznavajući i neke skrivene kutke kazališta.
 
Kvartet iz 4. čina "La Bohème" Giacoma Puccinija izvest će Tomislav Mužek, Siniša Hapač, Davor Radić i Berislav Puškarić, a duet Susanne i Grofice iz Mozartova "Figarova pira" Marija Kuhar Šoša i Adela Golac Rilović.
 
U programu je i scena Fata Morgane i Tchelija s Vragovima iz Prokofjevljeve opere "Zaljubljen u tri naranče" koju izvode Ivanka Boljkovac i Ozren Bilušić, uz pratnju muškog zbora (Ante Matija Batinić, Gordan Blažević, Antonio Brajković, Robert Palić, Ivan Šatalić).
 
Nadalje, posjetitelji će moći uživati u isječcima iz opera "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana pl. Zajca, "Don Pasquale" i "Lucia di Lammermoor" Gaetana Donizettija, "Ero s onoga svijeta" Jakova Gotovca, i drugima.
 
Nastupa i gudački kvintet orkestra Opere HNK u Zagrebu, koji čine Eleonora Ernoić – violina, Viktorija Gubo – violina, Danko Burić – viola i Augustin Mršić – violončelo,  Jurica Štelma - kontrabas.
 
Program se održava od 14,30 do 17,15 sati, gosti će biti vođeni kroz kazališne prostore u grupama od najviše trideset ljudi, a dočekivat će ih operni pjevači i glazbenici.
 
"Ovim specifičnim događajem zagrebački HNK želi, izmeđuostalog, privući mlade ljude i novu  publiku, kao i one kojima će ovo možda biti prvi susret s opernom umjetnošću", stoji u najavi. (Hina)