Preskočite na glavni sadržaj

Zabranjeno fotografiranje / Dorotea Škrabo

Izložba 'Zabranjeno fotografiranje' riječke umjetnice Dorotee Škrabo otvara se u riječkoj galeriji Filodrammatica, u četvrtak, 11. svibnja, u 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 26. svibnja.
vrijeme: 11.05.2017. 20,00
mjesto: Rijeka; Galerija Filodramatica
url: http://drugo-more.hr
Rođena u Rijeci 1992. godine, Dorotea Škrabo je vizualna umjetnica koja trenutno živi i radi u Ljubljani, gdje završava magistarski studij grafičkog dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna. U radu se bavi fenomenima fotografije i videa na internetu, istražujući nove medije, društvene mreže, popularnu kulturu i umjetnost.

Izložba je nastala u produkciji ljubljanskog Instituta suvremene umjetnosti Aksioma i polazi od ideje da umjetnička djela nisu autonomni artefakti, već tragovi autora, dok su gledatelji aktivni sudionici samog procesa proizvodnje vizualnih sadržaja na mreži, a ne puki potrošači dovršenog artefakta. Sastoji se od dvije instalacije, Neka jedu kolače i Muzej Lowres, koje svaka na svoj način progovaraju o složenim odnosima suvremenih komunikacijskih alata i proizvoda tradicionalne umjetnosti, te o prolaznom karakteru vizualnih sadržaja u doba interneta.