Preskočite na glavni sadržaj

Extreme Beethoven

Projekt Extreme Beethoven predstavit će dvojicu vrhunskih glazbenika, hrvatskog violinistu Gorana Končara i japanskog pijanistu Sadakatsu Tsuchidu koji će u dvije koncertne večeri izvesti svih deset violinskih sonata Ludwiga van Beethovena i to redoslijedom kojim su nastajale.  
vrijeme: 11.05.2017.
mjesto: Zagreb, Rovinj, Dubrovnik

Koncerti će se održati u Zagrebu 11. i 12. svibnja u Hrvatskom glazbenom zavodu s početkom u 20 sati, potom u Rovinju 13. i 14. svibnja u Multimedijalnom centru s početkom u 20 sati, te naposljetku 16. i 17. svibnja u Dubrovniku u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik s početkom u 21 sat. 

Prve večeri izvest će sonate br.1 - 6, a druge koncertne večeri sonate br. 7 - 10.

Neće to biti samo izuzetno zanimljiv prikaz umjetničkog razvoja i rasta Beethovenovog genija već i više nego zahtjevan izvođački izazov koji su pred sebe postavila ova dvojica umjetnika. Takve integralne izvedbe izuzetno su rijetke u svijetu, a hrvatska će publika po prvi puta imati priliku prisustvovati takvom događaju.

Sljedeće godine će se s istim programom održati turneja u Japanu, a 2019. uoči velike obljetnice Beethovenoveg rođenja, predstavit će CD / DVD izdanje sa snimkama sonata iz Hrvatske i Japana.
 
Plakat