Preskočite na glavni sadržaj

Promocija notnih izdanja 'Skladbe za orgulje' Anđelka Klobučara

Promocija notnih izdanja 'Skladbe za orgulje' Anđelka Klobučara, održat će se u ponedjeljak 22. svibnja 2017. u zagrebačkoj katedrali s početkom u 20 sati. 
vrijeme: 22.05.2017.
mjesto: Zagrebačka katedrala

Notna izdanja "Skladbe za orgulje" rezultat su umjetničko-znanstvenog projekta Instituta za crkvenu glazbu "Albe Vidaković" Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (ICG KBF) i Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu (MUZA).

Vrijednu inicijativu sistematiziranja i objavljivanja opusa jednog od najrelevantnijih suvremenih hrvatskih skladatelja Anđelka Klobučara, koja predstavlja iznimnu vrijednost za kulturnu baštinu Republike Hrvatske, prepoznalo je i poduprlo Sveučilište u Zagrebu.

Sudionici projekta - profesori ICG-a KBF-a i MUZA-e, kao i studenti ICG-a KBF-a koji su aktivno sudjelovali u pripremi notnog materijala, započeli su golem posao izdavanja opsežne edicije orguljskih skladbi akademika A. Klobučara koji nastavljaju i ove akademske godine.

Izdavač i nakladnik ova tri notna sveska je Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu uz sunakladništvo Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

O maestru Anđelku Klobučaru i novim notnim izdanjima govorit će akademik Frano Parać, skladatelj, redoviti profesor MUZA-e, dr. sc. Marija Riman, muzikologinja, prof. dr. sc. Mario Cifrak, dekan KBF-a, doc. art. Pavao Mašić, profesor čembala na MUZA-i te doc. art. Mirta Kudrna, predstojnica ICG-a KBF-a.

U glazbenom dijelu programa skladbe Anđelka Klobučara na orguljama zagrebačke katedrale interpretirat će doc. art. Pavao Mašić, doc. art. Mirta Kudrna, doc. art. Elizabeta Zalović te orguljaški duo Quattro obbligato.