Preskočite na glavni sadržaj

Svečana izvedba Verdijeva Requiema pod ravnanjem maestra Kranjčevića

Svečana izvedba Verdijeve Messa da Requiem, za soliste, dva zbora i orkestar, održat će se 10. svibnja u 19,30 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića, koji će ovim koncertom zaključiti svoju dugogodišnju dirigentsku karijeru. 
vrijeme: 10.05.2017.
mjesto: HNK Zagreb
url: http://www.hnk.hr

Na koncertu nastupaju solisti  Rebeka Lokar (sopran), Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran), Tomislav Mužek (tenor) i Ivica Čikeš (bas) te orkestar i zbor Opere HNK u Zagrebu i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Maestro Vladimir Kranjčević, dirigent, pijanist i pedagog, prošle je godine u povodu svojega osamdesetog rođendana, odlučio u 2017. godini zaključiti svoje javno djelovanje i oprostiti se od orkestara i zborova s kojima je desetljećima ostvarivao nadasve uspješne koncertne nastupe.
Od kraja 2016. godine održao je četiri koncerta: sa Zborom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, sa Zagrebačkom filharmonijom i Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić u KD Vatroslava Lisinskoga, sa Zborom HRT-a u Ciklusu Sfumato u zagrebačkome Muzeju Mimara te sa Zborom i Orkestrom Slovenske filharmonije u ljubljanskoj Dvorani Marjana Kozine.  Svoju iznimno bogatu dirigentsku karijeru zaključit će koncertom u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u kojemu je od 1994. do 2002. godine, obnašao funkciju ravnatelja Opere te pripremao izvedbe mnogih premijernih opernih naslova.
 
Opširnije