Preskočite na glavni sadržaj

'Dani plesa u Opatiji' - drugi dio

'Dani plesa u Opatiji'  kulturna je manifestacija kojom se obilježava Svjetski dan plesa. To je jedini plesni projekt u Opatiji koji se ove godine održava već desetu godinu za redom. Nakon prvog dijela kada se održao dio radionica, u utorak, 9.5., održat će se drugi dio manifestacije uz nastavak plesnog učilišta te kulturno-umjetnički program na prekrasnim lokacijama žive scenografije Opatije.
vrijeme: 09.05.2017.
mjesto: Opatija

Upravo ovom manifestacijom u Opatiji započinje obilježavanje trideset godina od početka suvremenog plesa u našem kraju., a obljetnica će se nastaviti događanjima u Rijeci te u Lovranu kao dio "27 susjedstva" - potprograma "Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture".
 
Plesno učilište s temom “Ples kao kazališna umjetnost” održat će se od 16,00 do 18,00 sati. U Kulturnom domu “Zora” održat će se radionica glumaca Tanje Slavić i Zorana Josića “Od igre do kompozicije”, dok će se ispred Umjetničkog paviljona “Juraj Šporer” održati radionica “Plesna kompozicija u prirodi” Senke Baruške, samostalne plesne umjetnice – koreografkinje koja je osnivačica ovog festivala i uopće začetnica suvremenog plesa u liburnijskom kraju koji se tu njeguje već 30 godina.
 
Plesno-scenske izvedbe održat će se od 18,15 sati ispred Umjetničkog paviljona “Juraj Šporer”. Gledaoci će uživati u sljedećim nastupima: Plesna grupa Magija, OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, Foliot - Plesni studio Vibe, Porto Ri, Plesni centar Stars, Plesni studio Axis, PAL - Festival kratkih scena: Tr Ši, U knjižnici, Plesno kazalište Koraki – čajanka, Prema tišini.
 
Očekuje se stotinjak izvođača i sudionika radionica te tristotinjak gledaoca. Želja je posjetiocima i građanima Grada Opatije približiti kulturnu povijest grada i osnažiti kulturno nasljeđe Isadore Duncan u suvremenom plesu te ih senzibilizirati na plesnu umjetnost. Ovaj umjetnički događaj je jedinstvena prilika za to u Gradu Opatiji!