Preskočite na glavni sadržaj

Velika kazališta na velikom platnu: 'Evgenij Onjegin' teatra Vahtangov

Legendarno rusko kazalište Vahtangov pripremilo je modernu interpretaciju Puškinovog najpoznatijeg, ali i jednog od najznačajnijih djela ruske literature uopće, a snimku predstave zagrebačka publika će moći pogledati u nedjelju, 7. svibnja, u 19 sati, u zagrebačkom kinu 'Tuškanac'.
vrijeme: 07.05.2017. 19 h
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1
url: http://kinotuskanac.hr

Nedjelja, 7. svibnja 2017.
19:00 Evgenij Onjegin (Vahtangov teatar, Rusija, prvi put postavljena 2013.); r/dramaturg: Rimas Tuminas
digitalno, hrvatski titl, 210 min

Uloge: Sergej Makoveckij (Onjegin), Oleg Makarov (Vladimir Lenski); Eugenja Krežde (Tatjana Larina); Natalija Vinokurova (Olga Larina)

O predstavi: Uz vječne teme poput osude, ljubavi, razočaranja, cinizma, suosjećanja i praštanja, Evgenij Onjegin je jednako važno i snažno djelo i danas kao što je bilo i tijekom protekla dva stoljeća.
Svjetski priznati redatelj Rimas Tuminas, koji je nedavno osvojio najvažniju kazališnu nagradu u Rusiji, Kristalni Turandot, iznosi na scenu samu bit ruske duše. Glumačka ekipa broji 45 glumaca, uključujući ruske zvijezde kao što su Sergej Makoveckij, Vladimir Vdovičenkov, Ljudmila Maksakova, Julia Borisova, a scenografija je uistinu impresivna. Autor originalne glazbe Faustas Latenas u svoju je glazbu uklopio i ruske i francuske narodne pjesme, te skladbe ruskih kompozitora Čajkovskog i Šostakoviča. Predstava je pravi primjer vrhunskog kazališta.
 
Distribucija: Pannonia entertainmet, Mađarska Ulaznice 50 kuna, za članove Filmskih programa 25 kuna.

Više o programima na www.kinotuskanac.hr i na stranicama FB kina