Preskočite na glavni sadržaj

'Kulturne poslastice iz Pečuha' u Zagrebu

Mađarski institut u Zagrebu u suradnji s gradom Pečuhom organizira trodnevni kulturni program, od 5. do 7. svibnja u Zagrebu, pod nazivom "Kulturne poslastice iz Pečuha", najavila je u srijedu tajnica za kulturu mađarskoga veleposlanstva Anna Szlanyinka. 
vrijeme: 05.05.2017.
mjesto: Zagreb, Mađarski institut u Zagrebu, Cesarčeva 10

Ravnatelj mađarskoga Instituta Balassi, Dinko Šokčević, podsjetio je da je grad Pečuh, mađarska europska prijestolnica kulture za 2010. godinu. Pečuh će sa svojim partnerima, u prvom redu s Institutom Balassi Zagrepčanima što potpunije predstaviti šaroliku kulturu toga mađarskog grada, koja se temelji na tisućljetnim tradicijama.
  
Za petak, istaknuto je na druženju s novinarima, najavljeno je u Institutu otvaranje izložbe Foto kluba Mecsek i pečuških fotografa, pod nazivom,  "Život/slike Pečuha". Izložbu će otvoriti dogradonačelnik za kulturu Pečuha Laszlo Ori.

Isti će dan biti održan i komorni koncert gudačkoga kvarteta Pečuške filharmonije.

U subotu, 6. svibnja, bit će predstavljena pečuška književnost na hrvatskom jeziku preko drame Istvana Sarosija, a nakon toga održat će se 'sat vremena vinskih pjesama i veselja' u  izvedbi poznatog glazbenog sastava Vivat Bacchus, također u Institutu. Poslije toga bit će degustacija mađarskih vina iz Pečuha i Villanya.

U nedjelju u 10 sati na svetoj misi na mađarskom jeziku u crkvi Svetoga Marka pjevat će pečuški komorni zbor Vocapella Kamarakorus. Nastavak koncerta predviđen je u mađarskom kulturnom društvu Ady Endre.

Ovi događaji, ističu iz Mađarskog instituta u Zagrebu, dobra su prilika za produbljivanje prijateljskih odnosa dvaju gradova, Zagreba i Pečuha, i za informiranje o planovima na području kulture i turizma.

Opširnije