Preskočite na glavni sadržaj

Književni dvojac Larí Marí predstavlja roman 'Armati' u Puli

Književni dvojac Larí Marí, dobitnice Kiklopa i autorice književnih hitova 'Bez ljubavi i mržnje' i 'Zlatni Mjesec' predstavlja svoj treći roman 'Armati' u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici u petak, 5. svibnja, u 18 sati.
vrijeme: 05.05.2017. 18 h
mjesto: Pula; Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Kandlerova 39
url: http://www.gkc-pula.hr/hr/

Armati je nadasve nadahnjujući roman, inspiriran istinitim pričama. Spoj lijepe književnosti, filozofije i duhovnosti pretočen je u magičnu priču koja će vas povesti na put otkrivanja vašeg životnog poziva.
 
Uskrs u Veneciji. Pomrčina Sunca skriva veliku tajnu zbog koje dječak Ian Artanian ostaje bez obitelji. Kako bi iskupio grijehe svojih najmilijih i shvatio zašto je baš on jedini preživio, kreće u potragu za svojim životnim pozivom. Taj vitez duhovnosti na putu istine korača kroz medicinu, teologiju, filozofiju i psihologiju tražeći u sebi, a time i u svima nama, duboko potisnuti ili neosviješteni dar s kojim se svatko od nas rađa. To je talent zbog kojeg se razlikujemo od drugih ljudi, nešto samo naše i jedinstveno, često različito od posla kojim se bavimo. Ianovo poslanje po¬vezano je sa zastrašujućom obiteljskom tajnom koja mu se poput slagalice otkriva u snovima. Priča koja ga noćima budi skriva misterij čiji trag ga vodi do Teste, napuštenoga venecijanskog otoka s kojega huče riječi: Životni poziv najdublja je svrha našeg postojanja i zato se odvažite i zakoračite u potragu života!
 
Larissa Kunić (Larí), književnica, duševna savjetnica i specijalist energetske medicine, i Marieta Kola (Marí), književnica, duševna savjetnica i specijalist intuitivne medicine, suvlasnice su Entere Clinic u Opatiji, male klinike velike duše u kojoj već 20 godina crpe nadahnuća i, pomažući mnogim klijentima, stvaraju književne hitove. Njihov prvijenac Bez ljubavi i mržnje dobitnik je nagrade Kiklop za najbolji debitantski roman 2014. godine. Preveden je na slovenski jezik i u kratko je vrijeme postao velik regionalni hit. Drugi roman, Zlatni Mjesec, nastavio je uspjeh prvog romana i oba su ušla u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice u Londonu. Roman Armati treći je nastavak ciklusa njihove proze koja liječi.