Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijave na rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2017.

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren do 15. lipnja 2017., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.
prijava: 15.06.2017
mjesto: Stuttgart, kademie Schloss Solitude, Solitude Haus 3
url: http://www.upogoni.org
Stipendija uključuje: smještaj i radni prostor na Akademiji u razdoblju od tri mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1 100 eura mjesečno, putne troškove te troškove produkcije u iznosu do 2 000 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.
Od stipendista se očekuje: angažman na razvoju predloženog projekata tijekom rezidencijalnog boravka, završni izvještaj o boravku te javna prezentacija koju će organizirati Pogon.

Prijave moraju sadržavati:
- dopis o prijavi s kontakt podacima,
- životopis,
- pregled dosadašnjeg rada (do 5 stranica vizualnog materijala u PDF formatu te linkove na najviše 2 videa, animacije, zvučna zapisa ili multimedijalna rada),
- kratki opis projekta kojeg autor/ica planira započeti ili dalje razvijati za vrijeme boravka na Akademie Schloss Solitude (do 2 stranice).
Prijave moraju biti na engleskom jeziku.

Prijave se šalju isključivo elektronskom poštom na: rezidencija@upogoni.org Od autora/ica će po potrebi biti zatraženi dodatni materijali.

Po završetku roka za prijave Povjerenstvo u sastavu: Luciano Basauri, Dafne Berc, Iva Marčetić, Vesna Vuković, Damir Očko, Sonja Soldo, predložit će tri kandidata. Konačni odabir kandidata vrši se na Akademie Schloss Solitude.
Svi kandidati će o rezultatima poziva biti obaviješteni putem elektronske pošte na adresu koju navedu u prijavi najkasnije 45 dana od zatvaranja natječaja.

Više

Za sve dodatne informacije obratite se na:
Sonja Soldo
koordinatorica programa
rezidencija@upogoni.org
t: ++ 385 1 4682 463
m: ++ 385 1 91 4682 464