Preskočite na glavni sadržaj

13. izdanje 'Cash and Carry'

Trinaesto izdanje 'Dan otvorenih vrata' Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti, popularno nazvan 'Cash & Carry' održava se u subotu, 6. svibnja, od 10 do 22 sata, na adresi Jabukovac 10.
vrijeme: 06.05.2017. 10,00 - 22,00
mjesto: Zagreb; ALU, Jabukovac 10
url: http://www.alu.unizg.hr
Riječ je o jedinstvenoj kulturnoj likovnoj manifestaciji, edukacijskog i humanitarnog karaktera koju organiziraju studenti uz podršku mentora i profesora.

Studenti Akademije likovnih umjetnosti otvaraju vrata svojih ateljea javnosti sa željom da kroz neposrednu komunikaciju studenata i posjetitelja različitih profila približe umjetnost  i pokažu sve ono po čemu je likovna umjetnost posebna i važna za društvo i kulturu uopće.
Biti će izloženi radovi studenata preddiplomskog i diplomskog studija (slikarstvo, kiparstvo, grafika) nastavničkog odsjeka. Za razliku od konvencionalnih galerijskih prostora posjetitelji će moći uživati u  prirodnom radnom ozračju ateliera-klasa, okruženi slikama, skulpturama, grafikama, instalacijama, osjetiti  miris uljanih boja, upoznati u direktnom razgovoru umjetnike i čuti njihovo mišljenje,  sudjelovati u likovnim radionicama ili gledati kako nastaju pojedini radovi, doživjeti atmosferu stvaranja i kreativnosti.

Također su od prošle godine aktualne i kreativne intervencije u vanjskom prostoru u prirodnom okruženju Jabukovca, s ciljem da upozori na brigu i osvještenje za prirodno okruženje pod nazivom 'Umjetnost i okoliš'.

Osim izložbe, posjetitelji će moći uživati i u popratnim sadržajima i cjelodnevnom glazbenom programu. Nastupaju: Marko i Darko, Vibrica, Jeboton, točka56, Gambit, Implied Complex, Marina Elezović, Rusti, yove 4coustic.

Cijeli događaj ima i humanitarni karakter. Novcem prikupljenim od prodanih studentskih radova, pomoći ćemo onima kojima je to najpotrebnije, u suradnji sa Centrom za autizam i udrugom Zamisli. Također, udruga Dignitas sudjeluje sa štandom na kojem će posjetitelji imati priliku vidjeti radove iz grafičke mape projekta “Crni linorez, svijetla budućnost” i pridonijeti dobrovoljnim prilozima za majice na kojima se nalaze otisci mladih autora ALUa.