Preskočite na glavni sadržaj

Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu

S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2017. godini. Rok za prijave je 8. svibnja 2017.!
prijava: 15.02.2015
mjesto: Split, Kašteli
url: http://www.gmsplit.hr

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2017.-2019., kroz razvoj i promicanje audiovizualne kulture te Programa sufinanciranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu.
 
Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela. Neće biti razmatrane prijave redatelja/ica i producenata/ica koji nisu ispunili obveze s osnova javnih davanja, kao niti prijave poduzetnika u blokadi, stečaju ili likvidaciji.
 
Navedeni Javni poziv otvoren je do 8. svibnja 2017. godine, a sva ostala dokumentacija te uvjeti prijave dostupni su na ovoj poveznici.
 

Izvor: HAVC