Preskočite na glavni sadržaj

'Odsjaji krša' Sunčice Travaš

Izložba Sunčice Travaš pod nazivom 'Odsjaji krša' otvara se u utorak, 2. svibnja, u 19 sati, u maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru.  Izložba ostaje otvorena do 14. svibnja.
vrijeme: 02.05.2017.
mjesto: Samobor; Galerija Prica, Trg Matice hrvatske 6
Odsjaji krša

Pjesnici su čuđenje u svijetu, oni idu zemljom i njihove oči velike i nijeme rastu pored stvari, riječi su pjesme A. B. Šimića.
No i slika može biti poput pjesme. Sunčica Travaš nedvojbeno je pjesnikinja kista i kao svaki nadahnuti  pjesnik,  vješto rabi sjenovite prečace kojima nas iz stvarnog, čvrstog, opipljivog svijeta uvodi u ono što je u tom svijetu eterično, suptilno i neopipljivo.

Njezine slike pričaju priče i pričaju ih na način koji je daleko od površnosti i puke dekorativnosti. Uistinu, nitko nužno ne mora biti likovni stručnjak kako bi u njezinim radovima uočio izuzetnu toplinu i prijemčivost. Jest, na prvi pogled zadivit će nas njezin raskošan kolorit i dobro razrađena tehnika. No odmah potom shvatit ćemo da u njezinim radovima postoji izvjesna dubina, ona, koju nagonski prepoznajemo kao dimenziju duše. I upravo je to ono što nas u njezinim slikama ponajviše privlači i očarava. Iz teksta predgovora Silvija Čolić

Sunčica Travaš rođena je u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu za kulturu i umjetnost završava u Zagrebu, gdje i diplomira na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Pravosudni ispit položila je 2001. godine. Živi u Zagrebu, na adresi A. Šoljana 3.Od ranog djetinjstva bila je članica Dječjeg kazališta "Dubrava" u Zagrebu. Slikarstvom se intenzivno bavi od 1996. godine, slikajući tehnikom ulja na platnu, prenoseći na njih svoju očaranost sjajem i raskoši krša, gromača, maslinika . . .Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika . Sudionica je većeg broja samostalnih i skupnih izložbi te likovnih kolonija humanitarnog karaktera.