Preskočite na glavni sadržaj

Edvin Liverić najavljuje premijeru u Narodnom pozorištu Subotica

Edvin Liverić u Narodnom pozorištu Subotica režira dramu na mađarskom jeziku 'Jedna tvoja riječ / Una palabra tuya' španjolske autorice Elvire Lindo, a koja će biti premijerno izvedena 26. travnja 2017.
vrijeme: 26.04.2017. 19,30 h
mjesto: Srbija; Subotica
url: https://www.facebook.com/pozoriste.narodno/

Dramatizacija: Kata Gyarmati
 
Igraju: Hermina Erdelyi, Petronella Kormoci, Czaba Ralbovszki
 
Elvira Lindo - spisateljica je rodom iz Cádiz-a, dok je najveći dio života provela u Madridu, u kojem se uglavnom i odigrava radnja većine njezinih djela, a trenutno živi u New Yorku. Dugo je radila na radiju i televiziji, te pisala za časopis “El Pais”. Autorica je mnogih scenarija, eseja i dramska djela.
 
Njezin najveći uspijeh je roman “Una palabra tuya” (Jedna tvoja riječ) za kojeg je 2008. dobila nagradu Biblioteca Breve od strane izdavačke kuće Seix Barrral. Po tom je romanu 2008. snimljen i istoimeni film, koji je doživio veliki uspjeh, te je iste godine nagrađen s četiri prestižne filmske nagrade Goya.
 
U glavnom fokusu su dvije žene u svojim tridesetim godinama, prijateljice od djetinjstva, te u nekom smislu obostrane svjedokinje svojih životnih priča. Predstava je zapravo portret tih dviju osoba - predstavnica običnih “malih” ljudi s periferije egzistencije.
 
O njihovim susretima, zajedno provedenim godinama, tragičnim i komičnim momentima njihove svakodnevnice, odnosima isprepletenim svađom, razumijevanjem, ljubavlju, iluzijama i razočaranjama- pripovjeda nam Rosario, mlada žena koja je napustila studij psihologije ne bi li se zaposlila u komunalnoj službi grada Madrida. Tokom izvedbe pred nama će se izredati čitav emotivni arsenal njihovih surovih života.
 
Rosario nas kroz ovo nesvakidašnje putovanje vodi u nadi kako će shvatiti mehanizam života, naći opravdanje za neshvatljive događaje, te možda  na koncu negdje pronaći mir i zadovoljstvo.
 
Naslov romana, te ujedno i predstave, citat je iz molitve katoličke liturgije.