Preskočite na glavni sadržaj

'Ustav Republike Hrvatske' otvara 12. izdanje SEEfesta

Uz 'Ustav' Rajka Grlića na SEEfestu (Filmskom festivalu jugoistočne Europe) će se prikazati i hrvatska manjinska koprodukcija, dokumentarni film 'Moj svijet je naopačke', redateljice Petre Seliškar te kratkometražni igrani film 'Magda Mozarka' u režiji Bojane Momirović. SEEfest se ove godine u Los Angelesu održava od 27. travnja do 4. svibnja.
vrijeme: 27.04.2017.
mjesto: SAD; Los Angeles
url: http://seefilmla.org/

'Dugometražni igrani film Ustav Republike Hrvatske, uz to što je sjajan, svakako stiže i u pravo vrijeme, a to nam se ne događa svake godine. Primjer je to izuzetno uspješne suradnje između redatelja i scenarista, između Rajka Grlića i Ante Tomića, autora zabavnih političkih kolumni koje oduševljavaju i zabavljaju čitatelje cijelog Balkana. Uz sjajne glumce ova će smiješna i dirljiva 'ljubavna priča o mržnji' zasigurno zabaviti sve one koji će ju na velikom platnu gledati u sklopu otvorenja 12. izdanja SEEfesta', izjavila je osnivačica i ravnateljica festivala Vera Mijojlić.
 
Osim višestruko nagrađenog Ustava, u natjecateljskom programu dokumentarnih filmova prikazuje se dugometražni glazbeni dokumentarac Petre Seliškar o slovenskom Charliju Chaplinu Franu Milčinskom - Ježeku, Moj svijet je naopačke. Film je nastao u produkciji slovenskog Petra Pan Filma u koprodukciji s makedonskim PPFP i zagrebačkom produkcijskom kućom Restart.
 
Magda Mozarka redateljice Bojane Momirović prikazuje se u sklopu natjecateljskog programa kratkometražnih filmova. Film je nastao u hrvatsko-francuskoj produkciji kuća Bakom Productions (HR) i dmp Productions (FR), a filmska ekipa sastoji se od profesionalaca iz pet zemalja regije i EU uz sudjelovanje dubrovačkih glumaca i stanovnika otoka Šipana.
 
SEEfest se održava od 2006. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje kao i kroz projekcije koje organizira tijekom čitave godine promovira kulturnu raznolikost Jugoistočne Europe.
 
Detalje potražite na službenoj stranici festivala.
 
Izvor: HAVC