Preskočite na glavni sadržaj

'Go Out And Dance' na Zrinjevcu

Velika proslava Svjetskog dana plesa pod nazivom 'Go Out And Dance' će se održati u subotu, 29. travnja, od 11 do 14 sati na Zrinjevcu, u samom središtu Zagreba uz zanimljiv i bogat umjetnički program tijekom kojeg će građani i svi ljubitelji plesa moći uživati u plesnim točkama i vježbama mnogobrojnih plesnih grupa, u organizaciji Plesnog centra Tala.
vrijeme: 29.04.2017. 11-14 h
mjesto: Zagreb; Zrinjevac
url: http://tala.hr/

29.4. važan je dan za ples. To je trenutak njegovog najvećeg i najsnažnijeg prodora u svijest većeg broja ljudi putem medija ili samim prisustvom na mjestu događanja. To je dan koji snažno pridonosi vidljivosti i prepoznatljivosti plesa u lokalnoj zajednici, ali i puno šire jer se događanja iz godine u godinu simultano izvode u sve većem broju hrvatskih gradova. Plesni centar Tala, već osmu godinu zaredom, 29.4. projektom Go Out And Dance i cjelodnevnim programima na otvorenom obilježava Svjetski dan plesa.
 
Ove godine, članovi Plesnog centra Tala i kluba Pinokio nastupit će u zajedničkoj koreografiji „Copy or Inspiration?/Re:Rosas  na otvorenom prostoru Zrinjevca. Ovaj projekt bavi se YouTubeom kao izvorom inspiracije i medijem kojeg koristimo za nastanak koreografije. Ovaj projekt preispituje autorstvo i nemogućnost zaštite autorskih prava u plesnoj umjetnosti. Što je kopija, a što inspiracija? Koreografkinja Anne Teresa De Keersmaeker je zainteresiranim korisnicima preko YouTube kanala stavila na raspolaganje svoje pokrete iz predstave “Rosas danst Rosas”! Pozvala ih je i potaknula na nastanak i stvaranje vlastite koreografije, kroz projekt nazvan Re:Rosas i na taj način popularizirala još više svoje vlastito djelo putem socijalnih mreža. Ova izvedba rezultat je procesa koreografkinje Larise Navojec i plesača PC Tala i kluba Pinokio u kojoj su od ponuđenih materijala napravili vlastiti rad. Hrvatski gradovi koji sudjeluju u ovogodišnjoj proslavi su Požega, Karlovac, Novi Marof, Pag, Hvar, Rijeka, Zadar, Pula, Rovinj i Sveta Nedelja.
 
Dio programa kojim ples i plesna umjetnost obilježavaju svoj dan je performance na pješačkim prijelazima oko Zrinjevca:  Zebre su u gradu, autorice Tamare Curić, u kojoj također nastupaju polaznici edukativnih programa PC Tala.
 
Program počinje performanceom na pješačkim prijelazima oko 11.40 sati, u 12 sati počinje Copy or inspiration, a nakon toga čitanje poruka. Tom prilikom svi građani, plesači, plesne skupine, prolaznici, koreografi i sudionici po ulicama moći će se pridružiti ovoj značajnoj manifestaciji koja će odati počast plesu, pokretu i plesnim umjetnicima, kao simbolika proslave 35-godišnjice ovog značajnog događanja. Nakon samih događanja, sudionici će moći nastaviti uživati uz raznoliku glazbu poznatih DJ-ica koje sudjeluju u Next level programu.