Preskočite na glavni sadržaj

Izložbeni Petak U HDLU

U petak, 17. veljače, 2017. godine u 19:00 sati u Galeriji PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna, multimedijalna izložba austrijske umjetnice mlađe generacije Susanne Flock - SLIPPERY COPIES. U petak, 17. veljače, 2017. godine u 19:30 sati u Galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se međunarodna izložba The End of New/La Fine del Nuovo.
vrijeme: 17.02.2017.
mjesto: Galerija PM, Dom HDLU. Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

Susanna Flock  hrvatskoj će se publici predstavit nizom radova u mediju videa, instalacije i digitalnog printa koji se bave složenošću osjetila opipa u kontekstu zaslonskih digitalnih medija. Kao što navodi sama umjetnica, struktura izložbe temelji se na našem kretanju internetskom mrežom.
Tematska osnova rada Susanne Flock formira se oko shvaćanja umjetnosti kao medija komunikacije te preispitivanja utjecaja digitalizacije na uvjete produkcije i kontekste recepcije kulture. Rad Susanne Flock odražava pitanja o ulozi jezika u recentnom kontekstu digitalne komunikacije.
Kustosica izložbe je Branka Benčić.

The End of New/La Fine del Nuovo međunarodni je projekt koji tijekom 2016.- 2017. godine, putujućom izložbom kroz gradove Italije, Slovenije i Hrvatske, predstavlja brojne hrvatske i međunarodne umjetnike domaćoj i inozemnoj sceni .
Inicijator projekta je udruga za kulturu NEO Associazione iz Udina. Stavljajući naglasak na suvremenu i politički angažiranu umjetničku praksu, bitnim značajkama vlastitog djelovanja, pod vodstvom, predsjednika udruge i istaknutog kustosa Paolo Toffoluttia, udruga NEO je 2016. započela provedbu projekta The End of New/La Fine del Nuovo, kojim obilježava dvadeset godine od svog osnutka (1996.).
Na izložbi u Domu HDLU, pored brojnih inozemnih, predstavit će se i hrvatski umjetnici Igor Grubić i Goran Trbuljak.