Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe 'Kako gledati' Ivane Pipal

Udruga Gokul poziva na otvorenje izložbe Ivane Pipal 'Kako gledati' u petak, 17. veljače u 19 sati. Izložba se može pogledati do 3. ožujka u sklopu programa Green Room galerije u Zelenoj dvorani u Zaboku.
vrijeme: 17.02.2017.
mjesto: Zelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, Zabok
Izložbom Kako gledati Ivana Pipal istovremeno na humoran i suptilan način crtački bilježi mikro događaje i senzacije koje svakodnevno susreće ukazujući na potencijalnu distancu između nas samih i naoko zadanih životnih okolnosti. Umjetnica se koristi elementarnim crtačkim jezikom kako bi stvorila grafički bogatu arhivu crteža kao oblik narativne protuteže masovno produciranoj i senzacionalističkoj prirodi suvremene stvarnosti. 
 
“Iz svakodnevnih situacija biram elemente koje izmičem i očuđujem kako bih promijenila perspektivu promatranja svijeta oko sebe i dnevne rutine pretvorila u rituale. Pokušavam usmjeriti svijest na ovdje i sada te na taj način predstavljam svoj komentar na društvo manipulirane svijesti.”.
 
Ivana Pipal (Zagreb, 1990.) vizualna umjetnica djeluje kroz raznolike medije, ilustraciju, animaciju, strip, umjetničku knjigu, instalaciju i video. Diplomirala je animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Istaknula se objavljivanjem knjige ''Priča o teti Mandi'' (izdavač 2x2), koja dobiva priznanje Rektorovom nagradom Sveučilišta u Zagrebu, te je nagrađena poticajem Grada Zagreba za najbolja ostvarenja na području književnoga stvaralaštva u 2013. godini. Predstavila se kroz niz skupnih i samostalnih izložbi u Zagrebu, Puli, Londonu, Beogradu, Münchenu i Seattleu. Sudjeluje u stvaranju neformalnog, umjetničkog kolektiva 'SF ljubavnice' koje spajaju umjetnost i znanost. U 2015. godini je kao ilustratorica predstavljena na izložbi Hrvatske kao zemlje gosta na Festivalu dječje knjige u Bologni.