Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje projekta Nove kolekcije Trećega programa Hrvatske televizije

Teći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) poziva na predstavljanje novoga umjetničkog projekta pod nazivom Nove kolekcije. Projekcija i druženje s cjelokupnim timom projekta održat će se u ponedjeljak 20. veljače 2017. godine u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti (dvorana Školica) s početkom u 12.00.
vrijeme: 20.02.2017. 12:00
mjesto: Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu
Riječ je o posebnome projektu Hrvatske radiotelevizije koji je usmjeren podršci umjetnicima i umjetničkoj proizvodnji pri stvaranju novih audiovizualnih djela. Gledatelji Hrvatske televizije (HRT – HTV) tako će moći vidjeti seriju videoradova i instalacija poznatih hrvatskih umjetnika koji su proizvedeni u okviru Hrvatske radiotelevizije, a koji propituju granice medija, televizije i stvarnosti.
 
Umjetnički projekt Nove kolekcije autorski potpisuje Tomislav Pulić, kustosko-savjetnički tim na projektu čine povjesničarka umjetnosti i kustosica Branka Benčić i redatelj Vladislav Knežević. Urednica je i voditeljica emisije Vlatka Kolarović.
 
Gledatelji će kroz emisije upoznati radove umjetnika Bojana Gagića i Miodraga Gladovića, Dalibora Martinisa, Tomislava Šobana, Kristijana Kožula i Damira Žižića te umjetnice Ane Hušman, a prva emisija Nove kolekcije na rasporedu je na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) u četvrtak 23. veljače 2017. godine s početkom u 21.30.
 
Sve zainteresirane molimo da nam svoj dolazak najave elektroničkom poštom na adresu komunikacije@hrt.hr najkasnije do petka 17. veljače 2017. u 12.00.