Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe Zvonimira Haramije Hansa: Lo–Fi Garage Pop

Galerija Siva poziva na otvorenje izložbe koprivničkog umjetnika Zvonimira Haramije Hansa pod nazivom Lo – Fi Garage Pop, u petak 17.02.2017 od 20.00 sati.
vrijeme: 17.02.2017. 20:00
mjesto: Galerija Siva, Peirottijeva 11, Zagreb
url: http://www.attack.hr

Hans se predstavlja kroz program Otvorene galerije serijom slika nastalih u protekle 2 godine. Većina slika rađena je tehnikom akrila na platnu, dok je manji dio u kombiniranoj tehnici (akril, sprejevi, kolaž) na dasci.

Hans se predstavlja serijom slika nastalih u protekle 2 godine. Riječ je ugl. o akrilima na platnu, te o par slika napravljenih u miješanoj tehnici (akril, sprejevi, kolaž) na dasci.
U ovom ciklusu slika autor inspiraciju pronalazi u stripu, pulp ilustraciji, street artu i pop kulturi od 40-ih godina prošlog stoljeća na ovamo. Evidentno je da kroz ovaj ciklus slika autor nema namjeru otkrivati općepoznate činjenice nego se samo dobro zabaviti slikajući.
Glazba je također izvršila veliki utjecaj na autorov rad pa je i sam naziv izložbe nastao inspiriran jednim glazbenim podžanrom, a zapravo savršeno opisuje stil ovih slika. Lo- fi garage pop. Sirove i zabavne slike nastale u garažnoj produkciji u sebi nose utjecaj popa -arta i kiča specifičnog za stripove, reklamne plakate i naslovnice šund časopisa iz sredine prošlog stoljeća.

Zvonimir Haramija Hans diplomirao je 2007. na nastavničkom smjeru ALU u Zagrebu u klasi prof. Šiška. Bavi se slikarstvom , ilustracijom, animacijom i slikanjem murala. Izlagao je na skupnim i samostalnim izložbama ugl. u Zagrebu i Koprivnici. Trenutno živi i radi kao prof. likovne kulture u Koprivnici.

Galerija Siva program je Autonomnog kulturnog centra Attack. Ono što razlikuje galeriju Siva od sličnih prostora i programa je smještaj i osnivači. Smještena je prostoru stare tvornice Medika koja je okupacijom (skvotiranjem) od strane supkulturnih kolektiva unutar AKC-a prenamijenjena u nezavisni kulturni centar. Centar funkcionira po uzoru na slične prostore u Europi, što podrazumijeva revitalizaciju napuštenih zgrada nebili postali prostori za rad i produkciju različitih umjetničkih i kulturnih kolektiva koji djeluju po uradi sam principu s velikim udjelom volonterskog rada. Druga specifičnost proizlazi iz potrebe za stvaranjem prostora za rad i prezentaciju jedne supkulturne skupine - grafiti i street art umjetnika/ca koji su je oformili 2012. godine. Galerija Siva, iako nastala od strane jedne supkulturne skupine, nije programski ograničena, a cilj programa je i afirmacija umjetnika/ca koji stvaraju u različitim medijima, a koji/e nemaju prilike ili odbijaju izlagati u institucionaliziranim galerijama. Program galerije zamišljen je kao prezentacijski, edukacijski i produkcijski usko povezan sa svim stilovima ulične umjetnosti, dizajna, stripa, ilustracije i drugih područja vizualnih umjetnosti uz osnovni kriterij nekonvencionalnosti i ne pripadanju mainstreamu.