Preskočite na glavni sadržaj

70 godina Glazbene škole Blagoje Bersa

U srijedu, 15. veljače u prostoru Koncertne dvorane braće Bersa, Glazbena škola „Blagoje Bersa“ Zadar održat će prigodni program u sklopu Povratka u Kneževu. Ulaz je slobodan.
vrijeme: 15.02.2017. od 19 sati
mjesto: Zadar, Koncertna dvorana braće Bersa
url: http://www.kuzd.hr/

U 19 sati započet će predstavljanje prve monografije Škole, u povodu 70 godina njezinoga rada. Urednica monografije je Dina Bušić, zadarska muzikologinja te je ujedno i autorica teksta o glazbenim odjelima, a autorica teksta o Plesnom odjelu je Sanja Petrovski, dugogodišnja djelatnica same Škole.

Monografiju čini povijesni kronološki pregled rada od samog osnutka 1946. do danas, pregled po odjelima, popis maturanata i djelatnika, a sve je popraćeno bogatim arhivskim materijalom, fotografijama i programima aktivnosti.

Nakon predstavljanja prvog cjelovitog tiskanog izdanja o Školi, na scenu će stupiti sadašnji i bivši učenici glazbenih i plesnih odjela te njihovi nastavnici.

Bogati program izvest će Djevojački zbor i Gudački orkestar Škole te solisti (bivši i sadašnji učeici Škole) pod ravnanjem dirigentice i ujedno ravnateljice Škole, Branke Višić Karavida kao i učenici Plesnog odjela.

http://www.kuzd.hr/