Preskočite na glavni sadržaj

Trio Solenza: Mozaik hrvatskih skladatelja

Predstavljanje albuma 'Mozaik hrvatskih skladatelja' Trija Solenza, u izdanju Croatia recordsa, održat će se u ponedjeljak, 20. veljače s početkom u 19 sati, u Mađarskom institutu u Zagrebu. Album predstavlja po prvi puta integralno snimljen ciklus pjesama 'Japansko projeće' Žige Hirschlera i dio pjesama iz opusa Blagoja Berse, uz premijeru kompozicije Cvijet šaronski skladateljice Olje Jelaske i A-D-H-D Tene Ivane Borić.
vrijeme: 20.02.2017.
mjesto: Zagreb, Mađarski institut, Europski trg, Augusta Cesarca 10

Trio Solenza na hrvatskoj glazbenoj sceni djeluje od 2006. godine. Uz probranu literaturu skladbi originalno pisanih za ovaj netipičan komorni sastav, trio Solenza nerijetko poseže i za obradama popularnih djela velikih majstora. U novije vrijeme repertoar ansambla obogaćen je djelima hrvatskih skladatelja, a naručene su i praizvedbe djela skladatelja mlađe generacije. Prvi nosač zvuka trija Solenza "Židovska glazbena ostavština u zvuku i riječi" realiziran je 2013. godine. Od siječnja 2015. godine trio djeluje u sastavu Arijana Gigliani Philipp (sopran), Bruno Philipp (klarinet) i Ivan Batoš (klavir).

Na albumu "Mozaik hrvatskih skladatelja" nalaze se skladbe Blagoje Berse, Nella Milottija, Žige Hirschlera, Tene Ivane Borić  i Olje Jelaske. Album je snimljen u Multimedijskom studiju Muzičke akademije u Zagrebu i studiju Bestmusic. Snimanje, editiranje i mastering potpisuje Branko Starc ml., a produkciju Tibor Szirovicza. Cijenjena muzikologinja Marija Bergamo napisala je tekst za popratnu knjižicu, a akademska slikarica Alma Orlić oslikala je naslovnicu. (Crorec.hr)

https://www.facebook.com/Trio-Solenza