Preskočite na glavni sadržaj

Instalacija 'Mokri snovi' umjetnice Valérie Wolf Gang u Filodrammatici

Drugo more poziva na riječko predstavljanje multimedijalne instalacije 'Mokri snovi' mlade slovenske umjetnice Valérie Wolf Gang, nastale u produkciji Aksiome - Instituta za suvremenu umjetnost iz Ljubljane, koje će se održati u četvrtak, 16. ožujka, u galeriji Filodrammatica, s početkom u 20:00 sati.
vrijeme: 16.02.2017.
mjesto: Filodrammatica, Rijeka

Izložba će biti otvorena do 3. ožujka, a ulaz se ne naplaćuje.
 
Instalacija se sastoji od akvarija i u njemu uronjena dva računalna zaslona. Na računalima je pokrenuta mrežna chat stranica Omegle koja nasumičnim korisnicima omogućuje razgovor putem web-kamere. Monitori su okrenuti jedan nasuprot drugome i međusobno se snimaju, pa korisnici imaju dojam da vode privatan razgovor, bez znanja da ih posjetitelji galerije promatraju poput riba u akvariju.
 
Umjetnica ovim radom tematizira vječnu ljudsku potrebu za invazijom u tuđu intimu, s naglaskom na realnost sveopćeg iskorištavanja tehnologije u svrhu prisluškivanja i špijuniranja drugih te sakrivanja iza anonimnih identiteta u eri virtualnih komunikacija.
 
Više o izložbi i umjetnici saznajte u priloženom dokumentu, na internetskoj stranici Drugog mora i Facebook stranici događanja.