Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za free_art_-_source 2017.

Format C poziva na natječaj za sudjelovanje na izložbi free_art_-_source, koja će biti otvorena u ožujku u Galeriji Galženica. Prijave su otvorene za autore i autorice recentne novomedijske umjetnosti. Rok za prijavu je 13. veljače.
mjesto: Zagreb
url: http://www.formatc.hr
Tema izložbe je izvor u konstrukciji decentraliziranog konteksta računalno generirane umjetnosti i kulture novih medija. Poziv je otvoren izvornom kodu Vaše umjetnosti, skriptama koje grade Vašu umjetnost ili tekstualnoj prezentaciji podataka koji Vašu umjetnost sačinjavaju.
Bez strogih formalnih limitacija, prihvaćamo djela koja uključuju: html, skripte, bilo koji format tekstualnog ispisa, isječke programskih jezika, ... Djelo treba biti moguće isprintati, trebalo bi imati estetsko svojstvo (vizualno i/ili ideološko) i trebalo bi biti prikazano u cijelosti.

Konstrukt Vašega djela može biti potpuno originalan; krojen iz vanjskih izvora; neoriginalan, ali progresivan; "loš" ili briljantan "haiku" kôd koji čini čuda za Vaš projekt; ekstremno marginalan ili diskurzivan; u domeni slobodne kulture; s izvorom u strogoj domeni autorskog vlasništva; itd.
Cilj izložbe je predstaviti razne tehnološko utemeljene sintakse, filozofske pristupe i umjetničke inte/*rve*/ncije pri konstrukciji recentne novomedijske umjetnosti.

Prijave koje sadržavaju niže navedene stavke zaprimamo na : hello@formatc.hr
- izvorni kôd umjetničkog djela/projekta u .txt, .odt, .doc ili .rtf datoteci {A3 / c/b / MAX. 5 stranica / bilo koja veličina slova + font file [if (special)]}
- fotografija, rezultat i/ili zapis zaslona vizualne prezentacije (rezultata) djela (min. 1080px po kraćoj stranici)
- kratak (tehnički) opis + hiperlink prema Vašem djelu
- Vaš web i kratka biografija relevantna za temu

Molimo Vas da djela predate u tekstualnom formatu. Kôd/djelo otiskujemo samo u svrhe izložbe u fizičkom prostoru, a uz tekst datoteku neophodni su i fotografija i/ili dokumentarni zapis medijskog djela izgrađenog Vašim kodom, te Vaši podaci. Priložena dokumentacija djela s Vašim podacima bit će korišteni u svrhe javnog promoviranja Vašeg rada i djelovanja.

! Poziv je otvoren do 13. veljače 2017. (23:59 CET), a izložba se održava u ožujku 2017.

/// free_art_-_* : Niz diskurzivnih događanja na temu raznolikih ideologija i individualnih praksi autor(ic)a koji/e djeluju u domeni free (slobodne) digitalno utemeljene umjetnosti.

/// Format C : neprofitna umjetnička organizacija aktivna u području likovnog i multimedijalnog umjetničkog stvaralaštva.
http://formatc.hr/

/// Galerija Galženica : neprofitna galerija koja djeluje u okviru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.