Preskočite na glavni sadržaj

Subotnje jutro uz animirani klasik u 'Tuškancu'

'Pametno kino' je edukativno-zabavni program za najmlađe u kinu Tuškanac u subotnjim jutrima. Program započinje projekcijom dječjega filma, ovaj put ruskim animiranim klasikom 'U grmu je zeko', a nastavlja se u predvorju kina zabavom za najmlađe s umjetničkim kreativnim radionicama slikanja, risanja, modeliranja…
vrijeme: 28.01.2017. 11 h
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1
url: http://www.filmski-programi.hr

Radionice traju 60 minuta i namijenjene su djeci od 5 do 10 godina, ali dobrodošla su djeca svih dobi, a roditeljska je pratnja obvezatna.
 
Subota, 28. siječnja
 
11:00 U grmu je zeko (Ny, pogodi! SSSR, 1965.-1973.); r: Vjeceslav Kotenočkin
animirani, 6 epizoda, boja, 35 mm, 63 min
 
Serija animiranih filmova o pustolovinama nevaljala, umjetnički nadarena Vuka (Волк) koji uzaludno pokušava uhvatiti i pojesti Zeca (Заяц).
 
Crtići su na izvornome ruskome jeziku i nisu sinkronizirani jer se u njima malo govori, no ima mnogo glazbe, a najčešća rečenica je karakteristični Vukov povik: "Nu, Zajac, pogodi!" koju izgovara na kraju svakog nastavka i još jednog neuspjeha, a u prijevodu glasi „Daj, pričekaj Zeče!".
 
Crtani film je nastao kao odgovor Sovjetskog Saveza na američke crtane filmove, kao što su: Ptica trkačica ili Tom i Jerry.
 
Ulaznica 20 kuna.
Realizacija programa: HFS, Sekvoja centar, Prostor imaginacije, Jugoslavenska kinoteka
Više obavijesti o programima na: www.kinotuskanac.hr; na FB stranicama kina Tuškanac