Preskočite na glavni sadržaj

Filmaktiv poziva na prvo izdanje 'Film svima', projekcija prilagođenih gluhim i nagluhim osobama

Prva projekcija u sklopu projekta 'Film svima', ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama koju Filmaktiv organizira u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka, održat će se u ponedjeljak, 23. siječnja, u 18 sati, u Filodrammatica Dvorani (Korzo 28/1). Projekt Film svima otvara film riječke redateljice Barbare Babačić, 'Naseljenici - naši novi susjedi s puškama'. Ulaz na projekciju je slobodan!
vrijeme: 23.01.2017. 18 h
mjesto: Rijeka; Filodrammatica, Korzo 28/1
url: http://www.filmaktiv.org/

'Film svima' je projekt kojeg udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka s ciljem prilagodbe audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha.
 
Projekt uključuje ciklus projekcija filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama. U prvoj fazi projekta prikazuje se film Naseljenici – naši novi susjedi s puškama redateljice Barbare Babačić, nastao u Filmaktiv produkciji koji se ovaj put prikazuje s hrvatskim titlovima prilagođenim gluhim i nagluhim osobama. Na projekciji će biti i redateljica filma.
 
Planirani daljnji razvoj projekta uključuje nastavak prevođenja i prilagodbe filmova te formiranje medijateke slobodne za korištenje kao i poticaj akterima u kulturi na prilagodbu sadržaja i forme za konzumaciju svih društvenih skupina.
 
Sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici.
 
Program se provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka te uz financijsku podršku Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije i Zaklade 'Kultura Nova'.

Izvor: HAVC