Preskočite na glavni sadržaj

400. godišnjica smrti Fausta Vrančića

U petak 20. siječnja 2017. navršava se 400. godišnjica smrti Fausta Vrančića, hrvatskog polihistora, izumitelja, leksikografa, diplomata i biskupa, a povodom tog jubileja Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizira tijekom 2017. nekoliko prigodnih događanja.  
vrijeme: 20.01.2017.
mjesto: Brazil
url: http://bonobostudio.hr/

Na dan Vrančićeve smrti 20. siječnja u 11 sati u Knjižnici HAZU održat će se edukativna multimedijalna radionica Faust Vrančić – Upoznajmo hrvatsku znanstvenu baštinu. Radi se o nastavku događanja kojima je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti 2016. sudjelovala u obilježavanju 400. obljetnice Vrančićeva djela Novi strojevi.  Projekt Upoznajmo hrvatsku znanstvenu baštinu, čija voditeljica je dr. sc. Marijana Borić iz Zavoda za povijest i filozofiju znanosti HAZU osmišljen u je Hrvatskoj akademiji s ciljem afirmacije hrvatskog znanstvenog nasljeđa, a u sklopu projekta aktivnosti se održavaju i izvan Hrvatske kako bi se naglasila univerzalnost znanstvene baštine.

Marijana Borić će 2. veljače u Knjižnici HAZU održati predavanje Faust Vrančić – 400. godina poslije. Akademija je bila pokrovitelj međunarodnog znanstvenog skupa Faust Vrančić i njegovo doba u organizaciji Memorijalnog centra Faust Vrančić održanog u Vodicama, Šibeniku i Prvić Luci, a u Strossmayerovoj galeriji starih majstora HAZU održana je izložba o  Faustu Vrančiću s nizom popratnih događanja. Opširnije