Preskočite na glavni sadržaj

Filmovi Vladimira Perovića u Dokukinu KIC

Program Hall of Fame u Dokukinu KIC ide dalje te u ponedjeljak, 23. siječnja, u 19 sati, donosi još četiri kratka dokumentarna klasika. Besplatno pogledajte tri filma višestruko nagrađivanog crnogorskog redatelja Vladimira Perovića – 'Kuća'; 'Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota' te 'Eoha'. Na platnu će oživjeti i film 'Ana' iz 1984. poznate redateljice Mirjane Zoranović. Ulaz je besplatan!
vrijeme: 23.01.2017. 19 h
mjesto: Zagreb; Dokukino KIC, Preradovićeva 5
url: http://www.dokukino.net/

Posljednja tri nastavka programa Hall of Fame donijela su nam devet kratkih regionalnih klasika koji su tijekom vremena ostali neopravdano prekriveni velom anonimnosti. U ponedjeljak, 23. siječnja, Dokukino KIC nastavlja donositi značajna ostvarenja istaknutih autora dokumentaristike, paralelno se okrećući prema njihovim novijim, ali iznimno uspješnim filmovima.
 
Zagrebačka će publika imati priliku besplatno pogledati četiri kratka dokumentarca od kojih su tri u režiji poznatog crnogorskog redatelja Vladimira Perovića. Osim filma 'Kuća' iz 1988. godine, tu je i dobitnik Velikog pečata ZagrebDoxa 2011. 'Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota', film koji, prema riječima autora, kroz lik seoskog pijetla govori "o sudbini i njenim usmjerivačima. O životu i pravu na život. O moći, usponu i detronizaciji".  Treći na rasporedu za ponedjeljak u 19 sati je posljednji Perovićev film 'Eoha' koji je 2015. na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma osvojio Zlatnu medalju za najbolji kratki dokumentarac, a čiji protagonist, crnogorski pastir komunicira sa svojim velikim narodom, krdom koza i ovaca, kao s ljudima.
 
Uz navedena tri dokumentarca, program će dopuniti i film 'Ana' nesretno preminule bosanskohercegovačke redateljice Mirjane Zoranović čiji su filmovi prikazani na prestižnim međunarodnim festivalima poput Krakow Film Festivala na kojemu je 1984. za Anu osvojila Srebrnog zmaja.
 
Hall of Fame se održava ponedjeljkom, a trajat će do 6. veljače 2017.