Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjiga 'Na ovo sam baš ponosna: šezdeset dvije žene i njihove priče' i 'Sezonka'

U petak, 20. siječnja 2017. u 18.00 sati u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica započinjemo s ovogodišnjom sezonom književnih susreta u knjižnici. Ljubitelje književnih druženja za početak očekuje jedinstven književni susret i predstavljanje dviju knjiga – 'Na ovo sam baš ponosna: šezdeset dvije žene i njihove priče' i 'Sezonka' autorice Gordane Frgačić.
vrijeme: 20.01.2017. 18:00
mjesto: Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37
Prije svega, ponosni smo što u knjižnici možemo predstaviti čak četiri autorice iz Velike Gorice čije su priče uvrštene u knjigu „Na ovo sam baš ponosna“, i koje su prema izboru urednice Olge Štajdohar-Pađen uvrštene u izbor priča šezdeset dviju žena. Među kratkim motivacijskim životnim pričama nalaze se priče poznatih i manje poznatih dama iz našeg javnog života – pjesnikinja, poslovnih žena, glumica, pjevačica, spisateljica, poduzetnica kao što su Sanja Pilić, Mirjana Krizmanić, Ksenija Prohaska, Dijana Burazer, Tatjana Matejaš Cameron Tajči, Tihana Harapin Zalepugin, ali i niza uspješnih žena koje su javnosti nepoznate, ali – sudeći prema njihovim pričama – zaista imaju na što biti ponosne. Prema riječima urednice neke priče u knjizi će vas rasplakati, neke nasmijati, a neke će vam pomoći da donesete neke svoje životne odluke.

Možda je koja od tih priča potaknula i Gordanu Frgačić, jednu od autorica koje su zastupljene i u knjizi „Na ovo sam baš ponosna“, na objavljivanje svog prvog romana „Sezonka“. U njoj opisuje sudbinu žene koja je  nakon obiteljske tragedije prisiljena iz korijena mijenjati svoj život te si postaviti, ali i odgovoriti na presudna životna pitanja.

Glazbene gošće večeri su mlade dame iz trija Forte fortissimo koje svojim jedinstvenim i nadahnutim nastupima oduševljavaju ne samo velikogoričku publiku, već su osvojile i srca žirija na prošlogodišnjem natječaju radija Antena Zagreb „Stop maltretiranju“ te osvojile prvu nagradu. Na to zaista mogu biti ponosne!