Preskočite na glavni sadržaj

Koncertna promocija albuma 'Rush' Jurice Leikauffa

Klavijaturist Jurica Leikauff održat će koncertnu promociju svog prvog solističkog albuma 'Rush' u srijedu, 18. siječnja, s početkom u 21 sat, u zagrebačkom klubu Sax!. Ulaz na koncert je slobodan.
vrijeme: 18.01.2017. 21 sat
mjesto: Zagreb, Klub Sax!
url: https://www.sax-zg.hr/

Jurica Leikauff javnosti je poznat kao klavijaturist Prljavog kazališta, Dine Dvornika te brojnih drugih glazbenih sastava. Završio je studij jazz klavira na Jazz akademiji u Klagenfurtu te se kao studijski glazbenik pojavljuje na velikom broju hrvatskih glazbenih izdanja. Brojni kolege glazbenici i uzori omogućili su mu neophodno iskustvo i znanje te je, spojivši to sa svojom znatiželjom i vrhunskim umjećem sviranja klavira, ovaj vrhunski instrumentalist izdao svoj prvi studijski uradak.

Leikauffu će se tijekom večeri u Saxu pridružiti i mnogobrojni kolege glazbenici koji su gostovali na albumu: Nikola Jerković, Ivica Premelć, Miron Hauser, Zvonimir Bajević, Arsen Ereš, Nebojša Buhin, Franciska Gluhak te poseban gost, saksofonist i skladatelj Igor Geržina s kojim Leikauff surađuje dugi niz godina.

Uz vrhunsku ekipu glazbenika, Leikauff će u srijedu uživo izvesti zarazan funk-soul-jazz program s albuma „Rush“, a  prateći sastav koji će se potruditi da publika bude i plesno raspoložena čine: Dubravko Vorih na basu, Kristijan Zebić na bubnjevima, Krešimir Linke na udaraljkama, Davor Doležal na gitari i Mario Bočić na saksofonu.

Opširnije