Preskočite na glavni sadržaj

Pripovijetka iz New Orleansa u Booksi - The Beauty Fools

 U petak, 20. siječnja u 19 sati u  Booksi će se predstaviti The Beauty Fools, književno-izdavački projekt iz New Orleansa realiziran u suradnji izdavača Timothy Weeksa, dizajn studija Hamper iz Zagreba i ilustratorice Lale Raščić.
vrijeme: 20.01.2017. 19:00
mjesto: Martićeva 14d, Zagreb
url: http://klub.booksa.hr/the-beauty-fools-pripovijetka-iz-new-orleansa-u-booksi
 Na predstavljanju prisutni će od kreativnog tima (Weeksu i Raščić pridružit će se Ivana Vučić i Tom Jura Kaćunić iz Hamper studija) čuti kako je nastala knjiga The Beauty Fools – od razvoja sadržaja i specifičnog dizajna knjige do multimedijalne izložbe održane u New Orleansu povodom svečane promocije projekta, sve do osvajanja brončane nagrade na prestižnom 24. Cresta Awards u New Yorku prošle jeseni.
 
Projekt The Beauty Fools pokrenuo je Timothy Weeks, kojem je 2009. godine poštom, na kućnu adresu u New Orleansu, stigao rukopis nepoznatog autora potpisanog samo kao Kid Author. Weeksu je trebalo pet godina da uredi i obradi ovu fascinantnu, ali rastegnutu "južno-baroknu” pripovijetku. Dok je rukopis tek poprimao svoj današnji oblik, tijekom posjete New Orleansu, Lala Raščić započinje s radom na ilustracijama baziranima na scenama iz knjige i prizorima grada. Nakon finalizacije teksta i ilustracija, Ivana Vučić i Tom Jura Kaćunić iz Hamper studija pridružuju se projektu i osmišljavaju koncept dizajna i oblikuju knjigu koja je "too-beautiful-to-download”. Ograničeni broj numeriranih primjeraka knjige bit će moguće nabaviti u Booksi.
 
Web The Beauty Fools: http://thebeautyfools.club/