Preskočite na glavni sadržaj

Pat Metheny u lipnju u Lisinskom

Američki jazz gitarist i skladatelj Pat Metheny, dobitnik 20 Grammyja, najavio je svoju novu turneju u sklopu koje će nastupiti u Zagrebu - u KD Vatroslava Lisinskog, 2. lipnja 2017. godine.  
vrijeme: 02.06.2017.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr

Koncert pod nazivom „An Evening With Pat Metheny“ bit će jedinstveni doživljaj za ljubitelje vrhunske glazbe, poručuju iz Lisinskog.
 
Skupa s njim na koncertu će nastupiti Antonio Sánchez (bubnjevi), Linda Oh (kontrabas) i Gwilym Simcock (klavir). Antonio Sánchez dugogodišnji je suradnik Pata Methenya, koji ga smatra jednim od najvećih bubnjara svih vremena, a njihovo zajedničko muziciranje opisuje posebnim iskustvom za obojicu. Linda Oh mlada je kontrabasistica malezijsko-australskog podrijetla, iznimno aktivna na njujorškoj sceni posljednjih godina. Nakon što je Pat čuo kako svira izjavio je: „Ona ima sve što tražim: dobar tempo, dobru melodiju i puno mašte.“Posljednji član, ali ne i manje bitan, je britanski pijanist Gwilym Simcock za kojeg Metheny tvrdi da je jedan od najboljih pijanista kojeg je čuo nakon dugo godina.“
 
Američki jazz gitarist i skladatelj, umjetnik koji voli istraživati zvuk i neslućene mogućnosti instrumenata, nastupao je u Zagrebu 2011. godine i potvrdio status najveće zvijezde europskog jazza.
 
Nastupi Pat Methenya imponiraju maštovitošću i originalnošću. Briljantan je i raznovrstan kompozitor čiji zvukovi gitare od prve odišu prepoznatljivim ritmom.
 
www.lisinski.hr
www.patmetheny.com