Preskočite na glavni sadržaj

Radionica 'Apoteka poezije' i promocija knjige Nikše Eterovića

U Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica u petak, 13.01.2017. gostovat će Nikša Eterović, kazališni redatelj, kazališni pedagog i predavač na Sveučilištu u Zadru. Na proputovanju iz Berlina u Zadar zaustavit će se u Koprivnici i održati dva programa - radionicu 'Apoteka poezije' u 13.00 sati i predstavljanje svoje tri knjige u 18.00 sati.
vrijeme: 13.01.2017. 18:00
mjesto: Zrinski trg 6 48000 Koprivnica

Na trosatnoj radionici "Apoteka poezije" u 13.00 sati sudjelovat će voditelji Dramskog studija Ludens teatra i najstarije grupa Dramskog studija. Međutim, radionica je otvorena i za sve ostale zainteresirane, koji mogu svoje sudjelovanje javiti gđi Bošnjak, voditeljici prodaje u Ludens teataru (tel: 048 671615, gsm: 097 7583367). 

Pod nazivom Dramaturgija biografije u tri knjige Nikša Eterović će u koprivničkoj Knjižnici u 18.00 sati predstaviti tri svoje knjige. Prva objavljena knjiga Oštrica dijagonale svojim je sadržajem orijentirana na djelovanje theakademie Berlin koju je Eterović pokrenuo i vodio te na njoj djelovao kao profesor za glumu, režiju i kazališnu pedagogiju punih 16 godina. U drugoj knjizi Iz raskoraka u korak ljekovitom snagom poezije govori se o najuzbudljivijim godinama autorova rada u Berlinu, o godinama kada je otkrio ljekovitost poezije. Posljednja zasad objavljena knjiga Koliko je stvarna stvarnost? dramaturgija biografije, prema prof. Ivici Antiću, pobliže dočarava da je „u ovom kaleidoskopu iskustava (autora knjige), dramski i kazališni rad centripetalna sila razjedinjenih sudbina što traže svoje mjesto pod drugim nebom...“.

Ovo će biti drugi boravak Nikše Eterovića u Koprivnici nakon što je prije dvije godine uspješno održao nekoliko kreativnih radionica. Rođen je 1955. godine, diplomirao na Akademiji u Zagrebu, a do sada je ostvario preko stotinu režija u kazalištima za mlade i odrasle, profesionalnim kazališnim kućama i slobodnim projektima u Hrvatskoj, Jugoslaviji, Njemačkoj, Španjolskoj i Irskoj. Knjige predstavljaju cjelokupan 30-godišnji rad autora u Berlinu (Njemačka) prije povratka i nastavljanja života i rada u Zadru. Na promociji će se predstaviti sadržaj sve tri knjige, citirat će se ulomci, pokazati izabrani dokumentirani materijal iz procesa stvaranja te će se razgovarati o tom.
Sve knjige čekaju svoje udomitelje, a na promociji će se moći kupiti po promotivnim cijenama uz potpis autora. Autor poručuje:
„Pozivamo sve znatiželjne i kritične, zainteresirane i nezainteresirane. Dođite, poslušajte i vidite! Pristignite s raznih strana i zbog raznih razloga do zajedničkog korita koje će se zagibati performativno s početkom u 18.00 sati u  Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Veselimo se Vašem dolasku! www. Yellow-fish.eu“.