Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Komornog orkestra Slovenske filharmonije

Komorni orkestar Slovenske filharmonije nastupit će u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt u srijedu, 11. siječnja 2017., s početkom u 20 sati.  
vrijeme: 11.01.2017.
mjesto: Zagreb, MUO

Nastup je organiziran u sklopu suradnje Komornog gudačkog orkestra Slovenske filharmonije sa Zagrebačkim solistima. Zagrebački su glazbenici nedavno nastupili u atriju Narodne galerije u Ljubljani, a slovenski glazbenici će održati koncert u Muzeju za umjetnost i obrt u srijedu, 11. siječnja 2017., s početkom u 20 sati.

Izvest će sljedeći program:

M. Kogoj / F. Avsenek: Andante za gudače
N. Šenk: Večernja serenada za violinu i gudače
solist: J. Podlesek, violina
E. Adamič: Ljubljanski akvareli

Četrnaest je članova Komornog gudačkog orkestra Slovenske filharmonije, osnovanog 1993. godine. Orkestar je održao više od 400 koncerata u Sloveniji i inozemstvu (Austrija, Crna Gora, Hrvatska, Italija,  Makedonija, Srbija i Španjolska). Repertoar orkestra prepoznatljiv je po odabiru skladbi koje obilježava kreativnost i promoviranje djela suvremenih skladatelja. Nastupaju bez dirigenta, a surađuju s uglednim pijanistima, flautistima, violinistima, gitaristima i pjevačima. Objavili su brojne nosače zvuka. Dobitnici su prestižnih nagrada i priznanja.

Cijena ulaznice: 50 kuna (za pretplatnike na koncerte Zagrebačkih solista u Hrvatskom glazbenom zavodu, koncert Komornog gudačkog orkestra Slovenske filharmonije u Muzeju za umjetnost i obrt – besplatan).
 
www.muo.hr