Preskočite na glavni sadržaj

Ilustriraj za Kreativnu Europu

U povodu predstavljanja novog vizualnog identiteta programa Kreativna Europa, odnosno njegova potprograma Kultura, u ponedjeljak 12. prosinca 2016. održat će se jednodnevna stručna radionica ilustracije za studente i studentice dizajna, likovnih umjetnosti, arhitekture i srodnih fakulteta. Prijave se primaju do 9. prosinca 2016.
vrijeme: 12.12.2016.
prijava: 09.12.2016
mjesto: Zagreb

Intenzivni radionički program “Ilustriraj za Kreativnu Europu!” vodit će Vedran Klemens, vrsni hrvatski ilustrator poznat po suradnji s mnogim oglašivačkim agencijama, brendovima, izdavačkim kućama i drugim gospodarskim i kulturnim akterima.
 
Radionica će se održati u Croatian Design Superstoreu u Zagrebu, Martićeva 4 u trajanju od 9 do 17 sati. U uvodnom dijelu mentor će predstaviti polaznicima vlastiti rad u sferi digitalne ilustracije i upoznati ih s osnovama računalnog crteža te ih potom voditi kroz proces izrade ilustracije od koncepta do završnog rezultata, pri čemu će polaznici uz usvajanje praktičnog znanja o tehnikama digitalnog crtanja, učiti i o osobinama ilustracije kao medija ― njezinim konceptualnim, komunikacijskim, estetskim i drugim elementima.
 
Po završetku radionice, mentor Vedran Klemens, uz pomoć Darija Devića kao predstavnika kolektiva Superstudio (autora novog vizualnog identiteta Kreativna Europa: Kultura), te Anere Stopfer kao predstavnice Ministarstva kulture RH, odabrat će najbolji rad na radionici, a nagrađeni polaznik ili polaznica osvaja vrijedno i atraktivno putovanje u Dansku na World Creativity Forum 2017.
 
Prijaviti se možete do 9. prosinca 2016. u 10 sati na adresu info@designdistrict.hr. Prijava mora sadržavati nekoliko rečenica o vama i vašoj motivaciji za sudjelovanje u radionici (maksimalne duljine 600 znakova) te 3 do 5 radova u sferi crteža i/ili ilustracije, poslanih u jpg formatu (radovi ne moraju biti realizirani). Odabir sudionika vršit će voditelj radionice. Požurite s prijavama, jer je kapacitet radionice ograničen na 10 polaznika!
 
Radionica je besplatna za sve, organizatori su osigurali i užinu i napitke u pauzi rada, a svojim sudjelovanjem polaznici pristaju da se radovi nastali na radionici koriste u promotivnim aktivnostima programa Kreativna Europa. Opšrinije...