Preskočite na glavni sadržaj

11. Revija dokumentarnog filma 'Fibula' u Sisku

Jedanaesto izdanje Revije dokumentarnog filma 'Fibula' počinje 8. prosinca, u 18 sati, u Domu kulture 'Kristalna kocka vedrine'. Kum ovogodišnje Revije je Bekim Sejranović. Ulaz na sve projekcije je slobodan!
vrijeme: 08.12.2016.
mjesto: Sisak; Dom kulture KKV, Šetalište Vladimira Nazora 12
url: http://www.domkkv.hr

Fibula 2016. – raspored projekcija
 
Fibula je od početaka, kada je prikazivala dokumentarne filmove povijesno-arheološke tematike, prerasla u Reviju selekcije najboljih dokumentaraca. U proteklih deset izdanja prikazano je 120 filmova hrvatskih i stranih autora. Reviju su posjećivali mnogi redatelji, a kumovi revije bili su Nedžad Begović, Branko Ištvančić, Đelo Hadžiselimović, Goran Dević, Ljiljana Mandić i Irena Škorić. Ove godine tu ulogu preuzeo je Bekim Sejranović, pisac i pustolov, protagonist jednog od ovogodišnjih dokumentarnih filmova koji su na programu Fibule.
 
Revija počinje 8. prosinca u 18 sati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, a na programu su Gazda Daria Juričana, Kino otok Ivana Ramljaka, WEB junkie, ovisnici o internetu Shosha Shlama i Hilla Medalie, Razred Vesne Čudić, Neželjena baština Irene Škorić, Od Tokija do Morave Mokua Teraoka i 4.7 Đure Gavrana.
 
U pauzama između filmova publika će moći upoznati većinu autora dokumentarnih filmova, te kuma revije Bekima Sejranovića. Pokrovitelji ovogodišnje Fibule su Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija, dok je organizator Dom kulture Kristalna kocka vedrine. Sve projekcije su besplatne.
 
Izvor: HAVC