Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Čovjek i more' u Zadru

U Arheološkom muzeju Zadar, danas, 30. studenoga, u 18 sati, otvara se izložba 'Čovjek i more - Ribolov u antici kroz fundus Arheološkog muzeja Zadar'.
vrijeme: 30.11.2016. 18,00
mjesto: Zadar; Arheološki muzej Zadar
url: http://amzd.hr
Ribolov je u antici, kao i danas, bio poželjna ribarska aktivnost, bilo za prehranjivanje bilo za zadovoljstvo. Arheološki ostatci ribarskoga alata i pribora vrlo su čest nalaz na priobalnim nalazištima, ali su do sada vrlo slabo proučavani. Izložba naziva „Čovjek i more – Ribolov u antici kroz fundus Arheološkog muzeja Zadar“ zamišljena je kao manja izložba koja će publici prikazati ribarski alat i tehnike ribolova koji su se koristili u razdoblju antike.

Izložba obuhvaća 6 izložbenih panoa i 5 manjih vitrina s izloženom arheološkom građom. Tekstovi i fotografije na panoima obrađuju različite tematske cjeline (ribarski alati, ribarske mreže, tehnike ribolova, riba kao prehrana, mitologija, prikazi na raznim arheološkim nalazima – mozaici, kameni spomenici, lampe). Izložbu prati bogati ilustrirani katalog na hrvatskom i engleskom jeziku. Autorica izložbe je Dušanke Romanović.