Preskočite na glavni sadržaj

Letonska operna diva Marina Rebeka u subotu u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu novo izdanje ciklusa 'Lisinski arioso', posvećenog predstavljanju velikana svjetske operne umjetnosti, nastavlja u subotu 3. prosinca gostovanjem u Zagrebu letonske sopranistice Marine Rebeka, zvijezde najvećih svjetskih opernih pozornica. 
vrijeme: 03.12.2016.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr

"Najveće svjetske operne pozornice Milana, Beča, New Yorka, Münchena, Salzburga, Londona i Verone i dirigentska imena kao što su Zubin Mehta, Riccardo Muti, Antonio Pappano i Fabio Luisi – s takvim, najboljim mogućim preporukama pred publiku Lisinskog dolazi letonska sopranistica Marina Rebeka", stoji u najavi.

Riječ je o još jednoj u nizu velikih svjetskih opernih zvijezda čija se karijera "događa upravo sada", a koju Lisinski dovodi pred zagrebačku publiku, dodaje se.

"Uz Simfonijski orkestar HRT-a i pod dirigentskom palicom maestra Michaela Balkea, velika operna diva s Baltika hrvatskoj će publici podastrijeti najljepše biserje iz svojega bogatog repertoara koji obuhvaća stoljeća i epohe: od Händela preko Mozarta, Rossinija, Donizettija, Verdija i Čajkovskog do Stravinskog", napominje se nadalje.

Program "Lisinski arioso" u sezoni 2016./2017. nastavlja se u 2017. nastupom, u četvrtak 30. ožujka, Poljaka Piotra Beczale, "tenorskog dragulja današnje svjetske operne elite". "Maestro Ivo Lipanović za dirigentskim pultom Simfonijskog orkestra HRT-a pobrinut će se za dostojnu pratnju jednog od najljepših opernih glasova današnjice".

Niz od pet "spektakularnih koncerata uz velikane operne umjetnosti" nastavljaju, u ponedjeljak 24. travnja, ruska sopranistica Ekaterina Siurina i američki lirski tenor Charles Castronovo. Bračni i pjevački par "čiji se talenti i snage na osobito čudesan način na pozornici nadopunjuju i umnažaju" svoju će magiju na pozornici Lisinskog predstaviti uz orkestar Zagrebačke filharmonije u još jednoj blistavoj gala-večeri druge sezone ciklusa "Lisinski arioso".

Posljednji gost ciklusa bit će, u nedjelju 7. svibnja, "veliki danski bariton" Bo Skovhus, koji će uz klavirsku pratnju "fantastičnog austrijskog pijanista Stefana Vladara" izvoditi repertoar njemačkih solo-popijevki, lieda, u recitalu najavljenom kao "osobiti dragulj u kruni nove sezone ciklusa 'Lisinski arioso'". (Hina)