Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za radionicu Anidox Adriatic

Radionica je namijenjena filmašima koji su zainteresirani za kombiniranje dokumentarne i animirane filmske tehnike, a održat će se u maloj dvorani kina 'Tuškanac', u subotu, 3. prosinca, s početkom u 13 sati. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 03.12.2016.
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1

Program će otvoriti uvodno predavanje filmske teoretičarke Anne Ide Orosz, koja će predstaviti povijest animiranih dokumentaraca, a nastavit će se nizom kratkih predavanja i predstavljanja međunarodnih i domaćih profesionalaca.
 
U okviru radionice predstavit će se tri zanimljiva animirano-dokumentarna projekta: serija Tko preživi, pričat će, nastala za HTV 3, na kojoj je radio niz poznatih hrvatskih animatora, projekt Radiovizija iz Srbije u kojem je na zanimljiv način spojena animacija i arhivska radijska audio-građa te dansko-francuski dugometražni filmski projekt Flee, kojeg će predstaviti danska koproducentica Charlotte De La Gournerie.
 
Iz Bologne u Zagreb stiže kompozitor, dizajner zvuka i poznavatelj animiranog filma Andrea Martignoni koji će u sklopu radionice održati masterclass iz dizajna zvuka. Program završava projekcijom američkog animirano-dokumentarnog filma Nuts! redateljice Penny Lane.
 
Program je dostupan ovdje, a više informacija potražite na ovoj poveznici. Radionica je otvorena za javnost, a ulaz na sva događanja je slobodan.


Budući da je broj sudionika ograničen, prijave putem e-maila su obavezne. Kako biste osigurali mjesto na radionici potrebno je prijaviti se na e-mail anidox@adriaticanimation.hr najkasnije do 2. prosinca u 12 sati.

Radionica Anidox Adriatic održava se treću godinu zaredom u organizaciji studija Jadranska animacija, a prvi put u partnerstvu s ASIFA-om Hrvatska. Program je ostvaren uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Izvor: HAVC