Preskočite na glavni sadržaj

MUVI 06: muzeji-video-film

MUVI 06: muzeji-video-film
Šesto izdanje manifestacije video/filma MUVI: muzeji – video – film i prvo festivala multimedijskih i web projekata MUVI LAB, održat će se 1. i 2. prosinca, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Organizator manifestacije je Muzejski dokumentacijski centar.
vrijeme: 01.12.2016.
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.mdc.hr
Cilj ovogodišnje manifestacije je popularizacija video/filmskih te multimedijskih i web projekata u muzejima i srodnim institucijama, upoznavanje šire javnosti kroz filmske sadržaje s kulturnom baštinom i istraživanjima koje provode muzeji te otvaranje dijaloga između muzeja i ICT sektora.
Prvoga dana manifestacije u filmskom prikazivačkom dijelu hrvatska će se stručna, ali i šira kulturna javnost imati prilike upoznati s 34 filmska ostvarenja. Projekcije će se održavati u dva prostora: Dvorani Gorgona (21 film) i u Prostoru 'Ekstenzija (34 filmova). Posjet projekcijama je besplatan.

Uz domaći i strani program filmova nastalih uglavnom u produkciji muzeja, ali i arhiva, udruga, turističkih zajednica, javnih ustanova i umjetnika, gledatelje očekuju razgovori i susreti s autorima, profesionalnim filmskim djelatnicima i muzealcima. 'Filmske priče' raspoređene su u četiri tematska bloka i posvećene su baštini, muzejima, muzejskoj građi, umjetnicima, filmovima o izložbama i za izložbe, etnološkim, antropološkim i arheološkim zapisima, zaštiti i edukativnoj djelatnosti.

Filmski program započinjemo filmom Barone, dobitnikom nagrade na Zagreb Tourfilm festivalu, u kategoriji najboljeg hrvatskog filma do šezdeset minuta.
Više o manifestaciji