Preskočite na glavni sadržaj

Zadružna izložba kolektiva Sito(s)tisak

Danas, 24. studenog, u 19 sati, u Galerija Siva, otvara se Zadružna izložba kolektiva Sito(s)tisak.
vrijeme: 24.11.2016. 19,00
mjesto: Zagreb; Galerija Siva, Pierottijeva 11
url: http://sivagalerija.tumblr.com
Sito(S)tisak Zadruga djeluje kao D.I.Y. kolektiv. Kolektiv je otvoren svakome tko se želi uključiti i surađivati uz osnovni princip zajedničkog rada, a ne najamnog rada. Mjesto djelovanja kolektiva je tvornica čuda AKC Medika. Kroz Zadrugu prolazi više ljudi: kreativni savjetnici/e, razmijenjivači/ce ideja, suradnici/ce, izvođači/ce radova, simpatizeri/ke, podržavatelji/ce..... no samu srž ove Zadruge čine njeni začetnici – dvoje tehničara.

Na zidovima galerije visjeti će  SITO(s)TISKOVINE autora/ica – koji pripadaju novijoj generaciji podzemnih-zemaljskih-nadzemaljskih umjetnika u mediju kojim se bave: glazba/performans/strip/cirkus/streetart/ilustracija/hepening/dizajn... Postav koji će visjeti čine sito(s)tiskovine različitih izložaka –stilski/vizualno/ideološki/konceptualno... a ipak sa istom potrebom/potrebom da se izraziš i budeš vidljiv kroz jednu od najstarijih oblika tiska/SITOTISKA – tiska koji je uspio zbuniti kolekcionare i antikvare sa pitanjem da li se tu radi o umjetnosti ili industriji ili možda nečem trećem, ali tu je publika da sama  procijeni o čemu se zapravo radi. Dali je u pitanju artWORK, workART ili nešto treće?

Neki od sito(S)tisnutih radova umjetnici/e su ustupili kolektivu za izvođenje performansa Sito(S)tisak. Ostali otisci izrađeni su namjenski za umjetnike/ce i njihove potrebe, eksperimentalno pokusno izvedeni za potrebe umjetnika/ca, probno otisnuti radovi za potrebe umjetničkog istraživanja,brzinski otisnuti radovi za potrebe umjetnika/ca – nomada, u tranzitu.....